Elia Verdevío viurà enguany les seues primeres Festes de Bétera com a Alcaldessa de Bétera. Aprofitant que “les festes de les Alfàbegues” ja estan ací, betera.com ha volgut xarrar amb la dirigent del PP sobre les festes, però també sobre molts altres temes després que ja hagen passat algunes setmanes des que prenguera possessió del seu càrrec gràcies al suport de Mas Carema-Torre en Conill i Ciutadans.

Betera.com: Quina és la teua primera valoració després d’un mes com a Alcaldessa de Bétera?

Elia Verdevío: Ens hem adonat només entrar que l’administració pública és molt lenta, no perquè no es faça el treball, sinó pels terminis temporals que cal complir i que fan que no resulte àgil. Són quatre anys els que tenim per davant i veiem que tot va ser molt lent. Hem entrat amb moltes ganes de tirar avant projectes i veiem que els terminis ens limitaran. Segur que podrem veure alguns projectes fets realitat, però els terminis estan ací.

Quins projectes creieu que si que podrem veure en els pròxims anys? 

Un dels projectes que crec que si que veurem fet realitat durant esta legislatura és el de la Ronda Nord i també el Centre Cívic. Però sobretot veurem com milloren altres qüestions com la neteja viària, un tema en el qual ja estem treballant i buscant solucions, però no solament amb l’empresa de neteja i recollida de residus sòlids, sinó també amb el Consorci. La regidora de Medi Ambient està totes la setmanes parlant amb el gerent del Consorci per a solucionar el problema amb els desbordes dels contenidors selectius.

De moment ja s’estan remenant algunes solucions encara que també hi ha un problema educacional, no és lògic que quan passa el camió de recollida el contenidor del cartó estiga buit i al voltant estiga ple de caixes. Estem valorant fer campanyes d’educació mediambiental per a conscienciar als veïns i veïnes de Bétera, implicant a totes les associacions. En definitiva, tenim en marxa molts projectes que encara que no són grans construccions, sí que milloraran la qualitat de vida dels veïns.

Quines reivindicacions t’arriben al teu despatx cada dia? 

Ara estem ja en “mode festes” i totes les peticions que arriben solen ser relacionades amb els coets. Moltes persones ens demanen que no es tiren coets a les portes de les seues cases i estes peticions estan molt justificades perquè solen ser per temes de salut.  Creiem que la salut està per damunt de tot, per la qual cosa estos carrers es revisaran. Per part dels majorals i les penyes de coets tenen també molt clar que salut està per davant.

Altres queixes que ens traslladen són relacionades amb la neteja o el soroll. Bétera té diverses zones com el Calvari en el qual es generen molèsties als veïns, encara que és veritat que sí que s’acosta la policia els joves col·laboren i se’n van de seguida. Hem considerat tancar els parcs del Calvari i la Barraca, però mentre prenem la decisió i busquem el perfil adequat per a tancar-los i obrir-los, si que hi ha és més presència policial.

Fa uns dies vau publicar l’acord de govern entre PP, Mas Camarena-Torre en Conill i C’s… quines reaccions us han arribat sobre el document? 

Però no parlem de festes? (riures) Hem publicat l’acord real que tenim i totes les opinions són bones, totes. Jo sempre crec que han d’escoltar-se totes.

Després d’unes setmanes de govern en coalició, quina valoració fas de la convivència amb la resta de socis de govern?

Estem organitzant-nos. Dels 11 que som sols 4 tenim experiència, per la qual cosa hi ha un nombre important de regidors que ho són per primera vegada. Estan greixant-se, coneixent els departaments i entre tots estem intentat resoldre els problemes que van sorgint en cada àrea.

Supose que per a conéixer el funcionament de l’administració pública esteu tenint el suport dels tècnics, no és així?

Sí, vull donar-los l’enhorabona i les gràcies per tot el treball. Tant des del departament d’Intervenció com des de Serveis Jurídics ens estan impartint cursos accelerats per a familiaritzar-nos amb el vocabulari i les gestions. Abans d’entrar pensàvem que tot anava a ser molt fàcil i molt àgil, però no és així, i ens estan ajudant i formant a tots.

Com ha canviat el teu dia a dia?

Molt, ha canviat molt. Ser alcaldessa és ser-ho 24 hores. Hi ha molt de desconeixement sobre el treball que realitzem i jo crec que alguna corporació o algun equip de govern ha de prendre la decisió de professionalitzar el treball del polític. Tindre algun assessor seria fonamental perquè tinguérem temps a fer altres coses com atendre el ciutadà a peu de carrer. Hi ha dies que els temes de despatx absorbeixen tant que es fan les quatre de la vesprada i no has eixit en tot el matí al carrer, a escoltar els veïns, i a mi això em fa molta pena.

Com es presenten les festes?

Molt bé, estava tot tancat i els “flecos” solts que quedaven no tenien importància. He d’agrair el treball del tècnic de Festes i Cultura, Jose Luis, donar-li l’enhorabona. És clar que l’anterior equip de govern ho va deixar tot tancat i només hem tingut algun problema amb la contractació d’un treballador en l’Hort de les Alfàbegues, però s’ha solucionat i les alfàbegues estan esplèndides.

Què ha passat exactament?

Va haver algun problema en Contractació i la persona que havia d’estar ajudant a Ramón Asensi no estava. Ramón ha estat alguns mesos sense ajuda, pel que ha hagut una mica de retard, però crec que s’ha superat.

Hi ha hagut algun canvi respecte a les festes d’enguany? 

No, cap. Hem volgut donar suport, com supose que l’anterior equip de govern haguera volgut, als majorals i obreres d’enguany perquè les Festes de 2019 siguen igual o millor que les de l’any passat.

Per al pròxim any, introduireu algun canvi? 

El que volem és que a nivell nacional, pel mitjà que siga televisió o premsa, les nostres festes tinguen presència per a aspirar al reconeixement de Festa d’Interés Nacional i amb esta meta treballarem.

Quin acte esperes amb més ganes com a Alcaldessa de Bétera?

El que més el dia 15 d’agost. M’encanta des que trenca el dia fins que torna fer-ho el dia 16. Em quede amb este dia. Però l’acte amb més responsabilitat serà la presentació oficial de la nit del 12, que és quan veuré la cara del poble al qual tant estime.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia