L’estiu continua sent un bon moment per als naixements de les espècies que habiten en les zones de la sabana que recrea BIOPARC València. Concretament, ens trobem un grup de 12 *mangostas ratllades (Mungos mungo), 6 adultes i 6 cries. Les xicotetes, amb els seus jocs i imitant contínuament els quefers propis de l’espècie, són un gran atractiu per als visitants que poden apreciar així el valor de la conservació de la biodiversitat. Són animals diürns, carnívors i molt socials que viuen en grups matriarcals, les femelles dels quals sincronitzen els parts que poden ser de 2 a 6 cries. Marquen cada dia el seu territori compartint tots els membres la mateixa olor i usen trucades monosil·làbiques que contenen estructures similars a les vocals i consonants que utilitzem els humans.

I una altra nova alegria que ens porta l’època estival ha arribat a una de les espècies d’antílops que conviuen amb les girafes en l’espectacular recinte que reprodueix la sabana en l’estació de pluja amb els seus verds prats. Així el ramat de la coneguda gasela Thomson (Eudorcas thomsonii) compta amb un nou mascle nounat que romandrà per uns dies en el seu recer amb la mare, que va arribar del Zoo d’Hannover (Alemanya) el mes de febrer passat. Aquest grup de 15 individus forma part d’un programa internacional de preservació de la seua espècie (ESB), amb un mascle reproductor procedent del Safari Park Dvur Kralove (República Txeca). És el segon mamífer més veloç d’Àfrica, després del guepard, aconseguint els 70 Km/h. Mesuren entre 55-82 cm d’altura i són fàcils d’identificar per la presència d’una franja negra en els seus costats que separa els seus lloms de color marró vermellós dels seus blancs ventres. Tant mascles com femelles presenten banyes i posseeixen unes prominents glàndules preorbitals.

Totes dues espècies estan incloses en la llista roja de UCIN (Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa), en aquests moments amb preocupació menor, si bé l’amenaça continua i el nombre d’individus en estat silvestre continua decreixent cada any.

Fins al 25 d’agost, BIOPARC València ens ofereix una experiència d’11 hores (de 10.00 a 21.00 hores) i activitats gratuïtes per a totes les edats durant tota la jornada que ens proporcionen un millor coneixement tant de les espècies que ho habiten, com de la seua situació de perill de desaparéixer.

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia