La tradicional Entrada de la Murta va ser ahir el preludi de les Festes de Bétera que comencen hui oficialment amb l’acte de Presentació de les Obreres i Majorals de 2019. L’acte va començar, tal com es feia antigament, a les portes de l’Hort de les Alfàbegues per recórrer els mateixos carrers que dies després ho farà la Rodà.

A l’hort ja es respirava ambient festiu amb els veïns i veïnes en els carrers amb ganes de passar-ho bé i de disfrutar de tradicions com esta, en la qual els carros tirats per cavalls omplin cada 11 d’agost d’olor i color els carrers de la localitat gràcies a la humida, verda i olorosa murta recollida i preparada pels festers.

Acompanyant els majorals de 2019 es trobaven les quatre obreres Mireia, Pau, MAria Carmen i Davinia que van lluir vestits de hortolanes amb un sol topo, ones a l’aigua i flors com tocat. Les xiques, que durant els pròxims deu dies seran les protagonistes, van disfrutar de la vesprada saludant a familiars, amics, veïns i repartint caramels, tal com mana la tradició.

Amb els protagonistes de la festa va estar també la corporació municipal quasi al complet. Govern i oposició estos dies festius deixen la política a un costat per a gaudir junts de la festa.

Després de la cercavila, acompanyats en tot moment per la música festiva de la xaranga “Che que bo!” i la colla de dolçainers i tabalaters “Xe que burrà”, va arribar a l’Albereda on va tindre lloc l’encés de llums del recinte firal on a partir de hui se celebraran la major part dels actes festius.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia