Per segon any consecutiu en el recinte firal de l’Albereda de Bétera s’ha instal·lat un Punt Violeta on les xiques que ho desitgen podran acudir a sol·licitar ajuda en cas de ser agredides sexualment durant els actes festius que se celebren a partir de hui.

El que l’any passat va ser una xicoteta paradeta, en esta ocasió s’ha convertit en un caseta il·luminada gestionada per l’Ajuntament de Bétera en col·laboració amb les associacions de dones del municipi com les Ames de Casa Tyrius, Procasa de la Dona i Dones Progressistes de Bétera, els qui estaran en continu contacte amb la Policia Local.

El punt violeta està situat en el recinte firal i estarà obert sobretot durant les nits on se celebren discomòbils i revetles, ja que és en este tipus d’actes on més joves es concentren.

La corporació municipal, les representants de les associacions i les Obreres i Majorals de 2019 van inaugurar ahir este punt en el qual es repartirà informació i diversos materials com a polseres de tela amb el lema “No és No” o fullets on es plasma el decàleg per a gaudir d’unes festes lliures d’agressions sexistes.

“Enguany hem volgut que el Punt Violeta siga més visible, més gran i il·luminat perquè les dones sàpien on acudir en cas de necessitar ajuda. Estarà obert totes les nits que hi haja música al recinte i estarà atés per voluntàries. L’objectiu és conscienciar a la gent de la necessitat de respectar a les dones, també en un context festiu. Portem una ratxa molt dolenta d’assassinats per violència masclista i hem de parar-ho com siga”, ha explicat la regidora de Dona i Igualtat, Mª José Yago.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia