Anit Bétera celebrava un dels actes més esperats de tot l’any: la Presentació oficial de les Obreres i Majorals de 2019. I és que amb este protocol·lari esdeveniment comencen de forma oficial les Festes d’Agost d’enguany.

La festa començava passades les 7 de la vesprada quan la colla de majorals començava la recollida de les quatre obreres. Ja era quasi de nit quan la comitiva arribava a la porta de l’Ajuntament de Bétera on els esperava la corporació municipal encapçalats per l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, i el regidor de Festes, Manuel Pérez, per a la recepció i foto oficial.

Les quatre obreres no van decebre a ningú i una vegada més, van lluir impressionants vestits de gala que van mostrar una vegada i una altra als veïns i veïnes que allí es concentraven amb tantes “voltetes” com els van demanar. Com cada any el Vi d’Honor es va celebrar als jardins de Casa Nebot. Com a novetat ressaltar que enguany les taules s’havien col·locat just davant de l’emblemàtic edifici.

Passades les onze de la nit, en l’Albereda començava la Presentació oficial de les Festes de 2019. Un acte que va estar presentat i conduït per la nostra companya Carmen Sorlí i en el qual no va faltar la música i els versos dedicats a cadascun dels protagonistes d’estes festes.

Després va arribar el torn dels discursos. El president dels Majorals, Rafael Moreno, va recordar com es va gestar la colla fa més d’una dècada i va agrair a cadascuna de les famílies que han col·laborat amb les targetes i per tant, amb la festa.

Enguany el mestre alfàbeguer Ramón Asensi va ser el mantenidor de l’acte. Ramón no va parlar sol d’alfàbegues, sinó que des de la seua experiència personal va fer un repàs a la història d’estes festes que, com bé va dir, s’han mantingut al llarg dels anys gràcies a moltes persones i a “el seu amor per la festa”.

L’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, va ser l’última a intervindre i a dedicar-li unes paraules als majorals i obreres de 2019 i als veïns del municipi als quals va animar a viure al màxim estos dies festius.

Després de la presentació va tindre lloc un gran concert de Núria Fergó i Felipe Garpe amb els seus mariachis i la Banda Simfònica del Centre Artístic Musical de Bétera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia