El sistema d’atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana ha atés 83.477 persones a través d’algun tipus de servei o prestació econòmica, segons l’informe que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives elabora tots els mesos i publica des de juliol de 2017.

Segons un comunicat de la Generalitat, durant el mes de juliol passat es van tramitar un total de 2.230 expedients, una dada que si es comptabilitza des de juliol de 2015 aconsegueix la xifra de 76.515 persones els expedients de les quals han sigut introduïts dins del sistema d’atenció a la dependència.

Respecte al nombre de sol·licituds prestades, des de principis d’any s’han realitzat 26.752 noves sol·licituds, 3.308 el mes de juliol, segons el mateix informe.

El nou sistema de valoracions implantat per Igualtat ha permés incrementar també, de forma constant i progressiva, el nombre de valoracions, que assenyala que des de gener d’enguany s’han realitzat 23.531 valoracions, 3.334 d’elles durant l’últim mes.

Segons el mateix comunicat, este increment respon a “la bona gestió” dels equips socials municipals, així quasi tots els municipis de la Comunitat amb menys de 10.000 habitants tenen un grau d’execució pròxim al 100% en expedients resolts.

Dels municipis de 10.000 i 50.000 habitants, els que tenen major nivell d’execució són Godella, Bétera i Quart de Poblet a la província de València; Teulada, Alfàs del Pi i Rojals a Alacant; i Benicàssim, Almassora i Onda a Castelló, tots ells al voltant del 90% executat.

Entre els municipis de més de 50.000 habitants, lideren el llistat d’execució les localitats d’Oriola, Alcoi i Benidorm a Alacant; Sagunt, Paterna i Gandia a la província de València i Castelló de la Plana i Vila-real a Castelló.

Respecte al cost de les prestacions econòmiques, la Conselleria ha abonat en el que va d’any un total de 188 milions d’euros en concepte de nòmines ordinàries mensuals, endarreriments i retroactivitat, per la qual cosa l’import de la nòmina de juliol ascendeix a 30,9 milions d’euros.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia