Les Festes de Bétera tornaran enguany a celebrar un novedós acte centrat en les dones del municipi. Se trata de la 2ª edició de “Dones Grans“.

A les 19.00 hores, d’aquest dimecres 14 d’agost rebran un homenatge sis dones de la localitat. Es tracta d’un homenatge a dones que són, viuen o treballen a Bétera i han destacat per la seua trajectòria laboral, personal, social, etc. al llarg de la seua vida.

Distintes entre elles, a la vegada tenen moltes coses en comú: són dones, lluitadores, treballadores, amb autonomia pròpia, dedicades als altres i claus per a aquest poble.

Per segon any consecutiu, s’ha tornat a introduir en la programació de les festes patronals aquest acte organitzat des de l’Associació Pro Casa de la Dona i que compta amb la col·laboració especial de les Obreres i majorals de 2019 i l’Ajuntament de Bétera des de diversos departaments (Alcaldia, Festes i Dona). L’acte tindrà lloca l’Auditori de la Casa de Cultura. Es tracta d’un acte molt emotiu on queda convidada, a banda dels familiars de les homenatjades, tota la població. Des de l’associació organitzadora s’ha volgut remarcar que aquest certamen es vol perllongar al llarg dels anys per poder arribar a totes les dones. D’aquesta manera, si algú desitja aportar idees o noms per a futures edicions pot posar-se en contacte a Pro Casa de la Dona a través d’aquest correu: prodonabetera@gmail.com

“Com són tantes les dones que mereixen aquesta menció i en les que es pensa, enguany hem tornat a triar una xicoteta representació per poder seguir més edicions amb aquest reconeixement i que totes tinguen l’homenatge que els correspon”, en comenta la presidenta de l’associació, Rita Teixidoo.

La finalitat d’aquesta iniciativa continua sent donar a conéixer el treball que les dones de Bétera han anat realitzant al llarg de la història conciliant la vida laboral amb la familiar.

Les sis dones que rebran aquest homenatge en la seua segona edició són: Amparo Doménech (1ª dona alcaldessa de Bétera), Amparo Sancho (Presidenta d’Amas de Casa Tyrius), Marisa Verdú (Dones Progressistes), Niceta Armenteros (Fundadora Associació de Veïns del Camí Paterna), Pilar Zapata (1ª Policia Local de Bétera) i Elvi Sanchis (Esteticién).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia