Més gent que mai. Enguany els carrers de Bétera s’han omplit de veïns, veïnes i visitants que han acudit a celebrar el dia gran de la localitat. El dia començava a les 8 en punt a la porta de l’Ajuntament de Bétera on els Majorals de 2019 s’han reunit amb la corporació municipal per a anar a recollir a les obreres solteres de 2019.

Primer la comitiva ha acudit a recollir a Pau Mollà, la primera obrera fadrina, que ha eixit de casa amb un espectacular somriure, el mateix que ha lluït durant tota la rodà, de principi a fi. Després ha sigut el torn de Mireia Fuentes, la segona obrera fadrina eixia de casa entre aplaudiments, recolzada per la seua família i emocionada, disposada a gaudir del matí. Ambdues han estat durant tota la primera part del matí acompanyades per les seues dues obreres casades, Davinia Calero i Mari Carmen Gil, que no s’han volgut allunyar-se d’elles, atenent-les en tot el moment.

Passades les 10 del matí, majorals i obreres arribaven a l’Hort dels Alfàbegues on els esperaven un núvol de càmeres que volien captar cadascun dels moments especials que es viu en l’hort minuts abans que comence la festa. Fotos, fotos i més fotos. Tothom volia immortalitzar el moment.

Després de les fotos oficials arribava el moment que els “cosieters” de cadascuna de les obreres solteres entraren al corral. Ells i elles han sigut les que durant tota la rodà i malgrat la calor, el cansament i la gent han portat amb tota la seua alegria les 16 alfàbegues fins a l’Església de la Puríssima. Durant més de 4 hores han tingut temps per a donar a les espectaculars plantes tantes “voltetes” com els veïns i veïnes els han demanat.

L’ofrena ha transcorregut a bon ritme. Pau i Mireia han aguantat tot el recorregut amb una bonica cara de felicitat, sempre escortades pels seus respectius sombrillers, els seus familiars i els membres de la corporació municipal que no han deixat de ventar-les per a alleujar la forta calor que feia este matí a Bétera.

Com cada any, la gent s’ha bolcat amb la festa, els veïns han eixit al carrer amb les seues camises de flors per a gaudir del dia gran que continua esta nit amb l’esperada cordà i coetà per tots els carrers del nucli urbà.

Com mana la tradició, la gent ha begut, ha rigut, ha esmorzat, s’ha retrobat amb els seus amics i ha gaudit amb els milers de quilos de confeti que han tirat els Majorals sense descans. Després d’un sac, un altre. Sense parar. La furgonetes de “la gloma” no han deixat en tot el matí de repartir sacs i sacs de confeti de tots els colors. En el tram final, el carrer s’ha tenyit d’un roig intens.

Passades les dues del migdia a les portes de l’Església de la Puríssima es vivia un dels moments més especials de totes les festes. Davinia rebia emocionada a la seua obrera fadrina, Pau. Allí s’han fos en una gran abraçada que ja mai oblidaran. Després arribava Mireia, esgotada però feliç, que ha sigut rebuda per Mari Carmen. Les obreres casades han col·locat a les seues obreres fadrines les mantellines per a entrar a l’església.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia