Un dels actes més emotius que té lloc a les Festes d’Agost de Bétera és la nit de la ‘Cantà’. Aquesta sol tindre lloc, des de fa uns anys, després de la dansà del 14 d’agost.

Així, al voltant de les 00.00 hores de la matinada del 15 d’agost totes les veïnes i veïns que s’han acostat a veure la Dansà, la qual comença en la Plaça del Sol i finalitza en la plaça del Mercat, tenen l’oportunitat de gaudir dels versos que els versadors i cantadors canten davant l’església de la Puríssima a la Mare de Déu d’Agost. Seguidament, se li canta al retor d’aquesta església en la Casa Abadia.

Des d’ací, els versadors i cantadors, acompanyants per alguns membres de la Colla Xe que Burrà es dirigeixen cap a les cases dels Majorals i les Obreres per a cantar-los.

A diferència dels versos que la presentadora de la presentació del dia 12 d’agost escriu de pròpia mà (a partir de xicotetes ressenyes que se li donen) i recita contant anècdotes o característiques identificatives i individualitzades de cada Majoral, els versos dels versadors i cantadors de la nit de la cantà i el dels dies del retaule són versos més estrictament lligats a la família i les parelles. No obstant això no significa que, tant uns com altres, en alguns casos combinen també la família o les anècdotes, respectivament, per poder quadrar millor els versos segons la informació que els versadors dels tres actes diferents tinguen, però no significa que siga precís.

A continuació, us deixem una xicoteta fotogaleria de la nit de la cantà:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia