La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha concedit 1.908.500,73 euros per a contractar a un centenar de persones joves sense ocupació a la comarca del Camp de Túria. Es tracta d’una actuació duta a terme a través de Labora.

Aquestes ajudes, que beneficiaran a 16 municipis i una mancomunitat, s’emmarquen en el Pla *Avalem *Joves Plus que està format per dos programa d’incentius (Empuju i Emcuju), dirigits a entitats locals, diputacions, mancomunitats i organismes autònoms per a la contractació de persones joves que estiguen inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l’àmbit de la Comunitat.

Gràcies a aquest Pla a la comarca del Camp de Túria es destinaran 1.751.015,1 euros als ajuntaments per a crear 92 noves ocupacions. La resta, concretament 157.485,63 euros anirà a parar a la contractació de 8 joves persones desocupades per part de la mancomunitat del Camp de Túria.

D’aquesta forma, entre les ajudes concedides a aquesta comarca destaquen, a Llíria, els 384.279,4 euros destinats al seu ajuntament, que permetran contractar a 20 persones joves desocupades, o els 243.045,39 euros que rebrà l’ajuntament de Riba-roja de Túria per a poder dur a terme 13 noves contractacions.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha subratllat “la importància del Pla *Avalem Joves Plus perquè genera oportunitats d’ocupació entre les persones menors de 30 anys per a ajudar-los a finalitzar la seua formació i anar adquirint una experiència que els facilite la seua inserció definitiva en el mercat laboral”.

D’altra banda, les ajudes del Pla Avalem Joves Plus formen part del Pla Integral de Formació i Ocupació per a Joves 2016-2020 que va dissenyar i va posar en marxa la Conselleria d’Economia Sostenible a través de Labora en l’anterior legislatura.

Aquestes subvencions estan cofinançades amb els fons de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil de la Unió Europea, a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil per al període 2014-2020 del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Consta de dos programes d’incentius: Empuju, destinat a la contractació de persones joves en general, i Emcuju, destinat a la contractació de persones joves majors de 16 anys que compten amb una qualificació professional reconeguda pel sistema de formació professional per a l’ocupació o del sistema educatiu.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia