Esta Vuitava aconseguir noves Obreres per a les festes de 2020 no ha sigut gens fàcil, de fet a estes hores encara falta el nom d’una obrera casada per conéixer.

Com cada any, després de la celebració de la Missa de Vuitava a l’Església de la Puríssima, les quatre obreres de 2019 han entrat al despatx del rector a la Casa Abadia per a confeccionar les “bolletes”. La cerca de les obreres ha començat sobre les 12 del migdia, nombrosos veïns i veïnes han volgut acompanyar a les Obreres de 2019 en esta tradició que cada any es fa una mica més llarga: carrer a dalt i carrer a baix, amb un sol de justícia, la gent molt animada ha seguit a la primera obrera fadrina, Pau, qui ha acudit a casa d’una de les seues íntimes amigues, no estava i tampoc ha aconseguit convéncer-la per telèfon.

Després ha sigut la primera Obrera casada Davinia la que ha acudit fins al centre del poble per a entregar-li la bolleta a la seua cunyada, que també l’ha rebutjada. La segona obrera fadrina, Mireia, tampoc ha tingut sort en el seu primer intent. Per sort Mari Carmen, segona Obrera casada, ha encertat a la primera. Li ha entregat la bolleta a Manuela Fuentes, més coneguda com Manoli, qui l’ha agafada ràpidament amb un gran somriure d’il·lusió i emoció.

Després la comitiva ha tornat a l’Església perquè les obreres pogueren donar altres tres noms al rector i així tornar a començar.

En ple centre històric de Bétera, Pau Mollà li ha entregat la bolleta a Alba Verdeguer qui ha esperat nerviosa a que arribaren les seues germanes i els seus pares per a agafar-la, davant l’emocionada mirada de la seua iaia. Finalment entre llàgrimes i riures, els seus pares han donat el sí a Alba que s’ha convertit en la primera obrera fadrina de 2020.

Davinia Calero ha dirigit a la comitiva fins a prop de la Creu, al carrer Doctor Fleming, per a oferir-li la bolleta a Amparo Melitón, qui després de més de 30 minuts d’indecisió, ha dit que no.

Així que el torn ha tornat a ser de Mireia qui ha aconseguit que Paula Ruiz agafara la bolleta convertint-se així en la segona obrera fadrina de 2020.

Encara ens falta una obrera casada per conéixer, així que haurem d’esperar que una dona beterana es presente voluntària perquè Davinia puga anar un altre dia a entregar-li la bolleta. No sabem quan serà. Els mantindrem informats, com sempre.

 

Notícia patrocinada per l’Associació de Comerciants de Bétera

Imprimir article
Comenta aquesta notícia