Hui dijous, 22 d’agost, aprofitant la festa de la Vuitava i que aquest any ha sigut declarat el toc manual de campanes Patrimoni Cultural Immaterial, la Colla de Campaners de Bétera tornarà a realitzar el repic solemne de campanes, després de quatre anys sense realitzar-ho.

Aquest repic que només es realitza un dia a l’any, combina diferents repics, voltejos i diàlegs de les sis campanes de la torre-campanar de la Puríssima Concepció.

La primera vegada que va sonar va ser l’any 2008, any en què es va començar a tocar novament les campanes a mà. Fins a l’any 2015, aquest repic es realitzava el dia gran de Bétera, és a dir, el 15 d’agost, però a partir d’enguany la Colla de Campaners de Bétera, ha decidit realitzar-ho el dia de la Vuitava. D’aquesta manera, la música més alta i antiga del poble acomiadarà les Festes Patronals del mes d’agost, cada any.

Aquest repic tindrà lloc a les 19.00 hores des de la Torre-Campanar de l’església de la Puríssima Concepció, aprofitant la processó de la Vuitava.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia