Després d’un matí intens on les Obreres havien d’anar a traure a les quatre màximes representants de les Festes d’Agost per a 2020, ahir a la vesprada arriba el moment més emotiu per a la colla d’Obreres i Majorals 2019. Així, al voltant de les 20.00 hores arrancava la tradicional processó de la Vuitava, després de la solemne missa.

Ahir, com a novetat, es va recuperar el repic de campanes per part de la Colla de Campaners de Bétera. Aquest repic feia quatre anys que no sonava i abans es tocava el dia 15, però la colla va pensar que a partir d’ara es tocarà cada 22 d’agost per a acomiadar les Festes amb la veu més antiga del poble.

Una vegada més, la Colla de Tabal i Dolçaina ‘Xe que burrà‘ encapçalava la processó i la Banda de Música del Centre Artístic Musical de Bétera (CAMB) la tancava, acompanyats de les màximes autoritats municipals, els retors del municipi i la imatge de la Mare de Déu. Les Obreres Fadrines anaven vestides amb el vestit tradicional valencià d’Obrera que porten el 15 d’agost en la rodà i les Casades el de Clavariessa. Així mateix, els Majorals també anaven vestits amb la indumentària tradicional del 15 d’agost on destaquen els mocadors brodats.

Aquest solemne acte també serveix perquè, per primera vegada, apareguen oficialment les Obreres del pròxim any. Així, Alba, Paula, Madeleine i Manuela també isqueren en processó.

Després d’aquest acte, arribava un dels moments més emocionant i a la vegada trist de la jornada. Doncs, les Obreres i Majorals, així com les autoritats, la xaranga ‘Xe que bo’, familiars, veïnes i veïns, procedien a l’acomiadament de les Obreres i el President dels Majorals 2019.

Com marca la tradició, tota la colla s’acosta a la casa de la 1a Obrera Fadrina, qui a la porta de sa casa està acompanyada per la seua parella, familiars i l’Obrera del pròxim any per a procedir a l’acomiadament de les altres tres Obreres i parelles, cada Majoral, autoritats i xaranga. Seguidament, és el torn per a les altres tres Obreres i finalment el President dels Majorals, fent el mateix cadascun a sa casa.

A continuació, adjuntem un vídeo resum de la processó i acomiadament:

 

Aquesta noticia està patrocinada per l’Associació de Comerciants de Bétera

Imprimir article
Comenta aquesta notícia