No tots els municipis, per raons de població o personal disponible poden comptar amb un servei per a la defensa dels drets de les persones consumidores (OMIC). No obstant això, pots defensar els teus drets com a persona consumidora, visques on visques.

Per a fer front a aquesta situació, des de la Unió de Consumidors de València al costat de la Diputació de València han desenvolupat un servei per a prestar a la ciutadania serveis d’informació, assessorament i tramitació de reclamacions en matèria de consum de manera accessible, ràpida, senzilla i gratuïta, per a garantir d’aquesta manera la protecció dels seus drets com a persones consumidores i usuàries. Tota la informació es pot consultar a la següent pàgina web: consumidors.

La Unió de Consumidors de València i la Diputació de València posen en marxa un servei online gratuït d’informació, assessorament i tramitació de reclamacions en consum per a:

  • Informar sobre els drets de les persones consumidores i les vies per a exercir-los.
  • Assessorar sobre les diferents opcions disponibles per a la ciutadania davant un problema sorgit després de la compra d’un producte o la contractació d’un servei, ja siga per qüestions de preu, característiques o condicions d’aquest.
  • Tramitar davant els organismes competents les possibles reclamacions que es presenten després de la compra de productes o contractació de serveis.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia