(EFE) L’Agència Estatal de Meteorologia ha elevat de groc a taronja el nivell d’alerta per tempestes i pluges a l’interior i litoral de la província de València, per pluges acumulades de fins a 40 litres per metre quadrat en una hora.

L’avís a l’interior, tant nord com sud, s’activarà a les 18.00 hores, mentre que en el litoral s’espera per a les 21.00 hores. En tots dos casos la finalització de l’alerta està prevista a les 21.00 hores del dimarts i existeix entre un 40 i un 70% de probabilitat que ocórrega.

Després d’aquesta actualització dels avisos de Aemet, es manté fins a les 21.00 hores del dimarts l’alerta groga a l’interior i litoral sud de la província de Castelló, decretada a partir de les 21.00 hores d’aquest dilluns per tempestes i pluges de 20 litres per metre quadrat.

A partir del dimarts, i fins a les 21.00 hores, es manté l’alerta taronja a la província de València i s’estén a la d’Alacant, per tempestes i pluges de fins a 40 litres per metre quadrat en una hora, tant en el litoral com a l’interior.

Aquest dimarts, a la província de Castelló l’alerta es manté a l’interior i litoral sud per precipitació acumulada de 30 l/m2 i s’estén al litoral i interior nord per pluges de fins a 20 l/m2.

Davant aquesta situació, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha establit la preemergència per pluges i tempestes nivell taronja en tota la província de València i en tota la província d’Alacant, i ha avisat als municipis perquè activen els protocols i plans municipals corresponents.

D’aquesta manera, la depressió aïllada en nivells alts, coneguda pel seu acrònim DANA i present en episodis de pluges torrencials, unida a un flux d’aire humit en superfície i capes baixes, deixarà en les pròximes 36 hores una situació atmosfèrica molt inestable i típica del final d’estiu en la Comunitat Valenciana.

De moment, el temporal a Bétera només ha deixat un lleuger plugim prop de les 13.30 hores quasi inapreciable, tal com es pot apreciar en les nostres imatges adjuntes. No obstant això, el cel està encapotat des de primeres hores de la *manaña.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia