Hui tindrem ‘La Vuelta 2019’ per Bétera a partir de les 14.56 hores, aproximadament. Doncs, hui se celebra la Etapa 4 Cullera – El Puig. El nostre equip oferirà cobertura del pas dels ciclistes pel nostre municipi i, posteriorment, oferirem una crònica sobre l’esdeveniment.
Aquesta etapa de perfil pla trencarà el Port de l’Oronet, de 3a categoria. No obstant això, aquest no hauria de suposar un obstacle infranquejable per als esprintadors, ja que es corona a 45 km del final, per la qual cosa tindran temps per a recuperar i preparar una nova arribada massiva.
Ací teniu l’itinerari previst pels municipis del Camp de Túria: 
Tot i que La Vuelta ja és un esdeveniment consolidat i una cita ineludible per als amants del ciclisme, els seus orígens els podem trobar en l’any 1935. En aquesta etapa, un total de 50 valents van començar a Madrid la primera Volta a Espanya. Corrien amb unes pesades bicicletes de ferro i portaven ells mateixos els seus pegats i eines per a arreglar les avaries. El belga Gustaaf Deloor va ser el primer vencedor. Aquests primers valents van recórrer un total de 3.425 quilòmetres des del 29 d’obrir al 15 de maig en catorze etapes interminables, de les quals deu superaven els 250 quilòmetres. La guerra civil va interrompre la celebració de la carrera. No va tornar a disputar-se fins a 1941 amb una participació especialment espanyola, ja que la II Guerra Mundial va minvar la presència de corredors estrangers.
Des d’aquest moment, la carrera ha recorregut Espanya i ha provocat l’admiració dels ciutadans per aquest esport popular que ha creat autèntics mites. Anquetil, Pulidor, Jan Janssen, Gimondi, Ocaña, Merkx, Font, Hinault, Pedro Delgado, Tony Rominger, Abrahan Olano, Jan Ullrich, Alejandro Valverde i Alberto Contador són alguns dels guanyadors de la Volta. Uns altres com Bahamontes o Indurain no la van guanyar, però sí que van exhibir les seues qualitats i van pujar al podium.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia