L’Alcaldessa de BéteraElia Verdevío, i el regidor de Noves Tecnologies, Julio Inés, reberen fa uns dies a l’Ajuntament de Bétera, als veïns del municipi, Gerard MendozaMayte Alonso. La finalitat d’aquesta reunió va ser la de reconéixer el seu treball i talent en l’àmbit científic.

Gerard Mendoza, recentment arribat d’Alabama, ha sigut l’únic valencià seleccionat per la NASA per a assistir al “Advanced SpaceAcademy”.

Durant la seua cita amb les autoritats municipals va contar com ha anat el seu viatge al citat “Advanced Space Academy”. En aquests dies ha fet 4 tipus d’activitats: missions, reptes d’enginyeria, classes teòriques i presentacions. En les 3 missions que ha realitzat cadascun tenia un rol a exercir, per a desenvolupar-les han utilitzat simuladors. El jove destaca “el treball en equip en un ambient de gravetat zero, i l’autenticitat de les missions emmarcades en situacions reals, on existien anomalies i prevalia la comunicació i coordinació entre l’equip perquè tot isquera bé”. En els reptes d’enginyeria havien de fer creacions que els adjudicaven, entre elles, elaborar un vestit d’astronauta per a una poma, que havia d’evitar impactes de meteorits, radiacions… Mendoza destaca que “torna amb més coneixements sobre l’espai, i amb altes capacitats per a comunicar-se i coordinar-se en equip”.

Per la seua part Mayte Alonso, ha sigut premiada recentment pel Millor Article Científic del Challenge ROADEF 2018. Ella, va voler assenyalar “la importància de les matemàtiques en la societat actual, tant en les empreses privades com públiques, per a millorar el rendiment d’aquestes”. Alonso treballa en la Universitat de Castella-la Manxa, és Enginyera Informàtica i Doctora en Informàtica. Concretament es troba en el departament de Matemàtiques fent classes d’Estadística i Recerca Operativa.

Ambdós intercanviaren experiències i sensacions i, coincidiren que s’ha de promoure entre els més joves l’àmbit científic, ja que moltes vegades és un món desconegut que sembla quedar molt lluny de la societat. A aquest xicotet reconeixement també va assistir la família de Gerard Mendoza i la Directora del Complex Educatiu Mas Camarena, Maite Marín, on estudia el jove.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia