(EFE) Almenys 17 xiquets de Cantàbria (10), Andalusia (4) i la Comunitat Valenciana (3) pateixen hipertricosis. Es tracta d’una malaltia coneguda com la “síndrome del llop“, que es caracteritza pel creixement de pèl per tot el cos i que s’ha produït a causa d’una errada de l’empresa Farma-Química Sud SL, de Màlaga. Aquesta empresa va comercialitzar el fàrmac per a l’alopècia ‘Minoxidil‘ en lloc del protector estomacal, ‘Omeprazol‘.

Segons fonts del Ministeri de Sanitat, deu dels xiquets afectats, en la seua majoria bebés menors d’un any, són de Cantàbria, quatre d’Andalusia i tres de la Comunitat Valenciana.

El juliol passat ja es van avançar els primers casos detectats per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) que va ordenar la retirada de farmàcies i hospitals de més d’una vintena de lots del suposat Omeprazol que havien sigut fabricats per la farmacèutica índia Smilax Laboratories Limited.

A principis d’agost la Fiscalia de Cantàbria va obrir una investigació i va ordenar la pràctica de diligències després de rebre una denúncia pel subministrament a nadons del citat fàrmac per a créixer el cabell.

Va ser a la fi de juliol quan es va conéixer que les famílies de quatre dels xiquets afectats, tots ells menors d’un any, ja havien presentat una denúncia penal en els jutjats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia