El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha enviat aquesta setmana als ajuntaments de la Comunitat Valenciana i als organismes dedicats a la Seguretat i les Emergències el comunicat d’inici de la campanya anual de Prevenció d’Inundacions 2019.

L’objectiu d’aquesta campanya és recordar els procediments d’actuació que han d’aplicar les administracions públiques amb responsabilitat en la matèria davant possibles situacions de pluges intenses. Tota la documentació que forma part de la campanya està disponible per a la seua descàrrega en la pàgina web de 112 Comunitat Valenciana: consultar ací

També es pot trobar en aquesta pàgina la versió actualitzada del Pla Especial Davant el Risc d’Inundacions.

El Centre de Coordinació d’Emergències recorda així als municipis amb risc alt i mitjà que han d’elaborar el seu Pla d’Actuació Municipal davant el risc d’inundacions. Per a facilitar aquesta tasca, l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències posa a la disposició dels ajuntaments una detallada guia, inclosa en la pàgina web, així com personal tècnic necessari per a assessorar en l’elaboració dels respectius plans.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha explicat que, en l’actualitat, “un total de 136 municipis haurien de tindre elaborat el seu pla d’actuació municipal d’inundacions i ho tenen 33”.

“És important que cada Ajuntament elabore el seu propi pla d’actuació municipal que contemple els riscos que té el seu municipi i els recursos municipals dels quals disposa per a donar una resposta adequada a aqueixa emergència i protegir a les persones, els béns i el medi ambient”, ha recalcat.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències ha recordat, a més, que l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències facilita a tots els municipis una guia per a elaborar els plans i personal tècnic per al seu assessorament, i també tota una sèrie d’informació d’utilitat, com l”Operativa municipal davant el risc d’inundacions’.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia