Al mes de gener de 2018, Bétera acollia les I Jornades de Música i Naixement per a mares embarassades i famílies amb nadons. Per segon any consecutiu, la localitat acollirà la segona edició d’aquestes jornades. En aquesta ocasió tindran lloc el pròxim mes de novembre.

De nou, aquesta trobada està organitzada per l’Associació Valenciana de Música per abans i després de nàixer (AVMADNA).

En primer lloc, l’1 de novembre tindrà lloc una sessió formativa sobre Musicoterapia amb nadons amb necessitats especials de la mà de Gabriel Federico, creador del Mètode de Musicoteràpia Focal Obstètrica i referent mundial en Musicoteràpia Prenatal (MTFO). Gabriel Federico és director de CAMINO (Centre Argentí de Musicoteràpia i Investigació de Neurodesenvolupament i Obstetrícia). A més a més, és premi mundial EUREKA 2012 pel llibre “Viaje musical por el embarazo”. Aquesta formació s’impartirà a Casa Nebot. Per a inscriure’s cal cridar al telèfon: 679 288 269 o enviar un e-mail a: avmadna@gmail.com.

D’altra banda, el 2 i 3 de novembre es realitzarà formació sobre Prenatal, Perinatal i Neonatal per a professionals (musicoterapeutes, comares, psicòlegs, doules, ginecòlegs i interessats en ampliar els seus coneixements). Les jorandes d’aquests últims dies estaran impartides per Gabriel Federico Carmen Santana, Jose Lara, Candela VilchezMaría FolgadoManu Sequera i Carmen Miranda. Les inscripcions es deuran formalitzar de la mateixa manera anteriorment indicada.

La música estimula el Sistema Nerviós Central de la persona i crea majors connexions neuronals, el que facilita el procés d’aprenentatge.

La Musicoteràpia utilitza tots els beneficis de la música per crear un benefici i un benestar en la persona, tan físicament, com mental, com en l’àmbit emocional.

Per exemple, en Musicoteràpia Prenatal, la finalitat fonamental és crear el vincle amb el nadó de forma primerenca, i que la mare i la seua parella puguen gaudir d’aquesta etapa de forma especial i conscient, i tot a través de la música, ja que la música està unida a les emocions i a l’ésser interior, pel que és una disciplina perfecta per a utilitzar-la a aquests tipus d’intervenció.

A l’etapa prenatal succeeixen moltes coses, que de forma general, passen desapercebudes. La Musicoteràpia prenatal fica consciència de tot açò i ajuda a viure aquest moment de forma totalment vinculant amb el bebé, impactant de tal forma que aquest vincle es manté amb el temps.

La Musicoteràpia prenatal permet, a través de la utilització de la música, els sons i el cos, afavorir la comunicació prenatal, treballar el vincle matern-patern-filial i l’estimulació del sistema nerviós del futur bebé per a potenciar el seu desenvolupament neuronal.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia