(EFE) La Policia Nacional ha detingut a la ciutat alacantina d’Elda a E.M.A., un presumpte col·laborador de Daesh reclamat per Alemanya. Es tracta d’un marroquí de 25 anys que suposadament integrava la cèl·lula de l’aparell d’exterior de l’organització terrorista.
La detenció s’ha materialitzat en compliment d’una Ordre Europea de Detenció i Lliurament (OEDE) emesa per Alemanya, d’on suposadament va fugir el sospitós en 2017 després de la desarticulació per part de les autoritats germanes d’una estructura de falsificació i suport logístic al Daesh, segons informa la Policia en un comunicat.
Les investigacions van començar en 2016, quan els agents de la Policia espanyola van seguir la pista d’una estructura de l’aparell exterior de l’organització terrorista que operava a Europa amb l’objectiu de reclutar nous integrants i planejar atemptats en aquest continent.
De fet, els membres operatius de la trama van planejar un atemptat amb un fusell Kalàixnikov l’1 de desembre d’aquest any a París, encara que van fracassar per l’acció policial.
En aquesta operació, els investigadors van identificar a tres persones integrants de l’estructura exterior de Daesh que operava a Alemanya i donava suport logístic i documentació falsa a altres terroristes per al seu ús en els desplaçaments per Europa.
En 2017, la Policia alemanya va detindre a dues d’ells, però E.M.A. va aconseguir escapar i va intentar ocultar-se en diversos països fins a recalar a Espanya, on va entrar de forma il·legal.
El seu propòsit era quedar-se a Espanya de forma permanent i passar inadvertit, per la qual cosa prenia moltes mesures de seguretat, però finalment va ser arrestat.
Al sospitós se li atribueixen delictes de falsedat documental, frau fiscal i estafa.
L’arrest ha sigut a càrrec de la Comissaria General d’Informació de la Policia en col·laboració amb les Brigades Provincials d’Informació de Guipúscoa i Alacant, sota la direcció del Jutjat d’Instrucció número 2 de l’Audiència Nacional i la coordinació de la Fiscalia d’aquest òrgan.
La Policia recorda que l’origen d’aquesta detenció està en la investigació que els agents d’Informació d’aquest cos van dur a terme sobre una estructura de l’aparell exterior del Daesh.
Unes perquisicions en les quals a més d’identificar al grup que operava des d’Alemanya, donant suport logístic, es va detindre a Espanya a un membre del citat aparell exterior.

D’altra banda, a França, Alemanya i el Marroc també es van practicar detencions d’altres supòsits jihadistes que formaven part d’aqueixa mateixa estructura.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia