Sols queden 20 dies perquè el nom de Noelia Camarillas comence a ser portat des de Puçol fins a Lisboa, de la mà de José Ramón Romero. Aquest veí nascut a Bétera té un propòsit: córrer una marató solidària des de Puçol fins a Lisboa de forma solidària per a ajudar a Noelia. Aquesta jove, la qual està a punt de complir 18 anys, pateix una malaltia de les catalogades com a rara i coneguda com la Síndrome de Sanfilippo.

Després d’estudiar la GR-10 i descobrir que es tracta d’una antiga ruta de transhumància, José Ramón recorrerà aquesta a partir del 18 de setembre. Sota el nom de “1.600 quilòmetres per Noelia“, el recorregut donarà el seu tret d’eixida a Puçol i està previst que finalitze el pròxim 18 d’octubre a Lisboa.

Des de Puçol fins a Lisboa hi ha 1.600 quilòmetres amb 30.000 metres de desnivell positiu acumulat. La mitjana és de 56 quilòmetres diaris, segons indica José Ramón. Aquest apassionat de la muntanya ha dissenyat el repte al cap, el qual consisteix a anar des del Mediterrani fins a l’Atlàntic corrent per la muntanya, en 30 dies.

José Ramón completarà etapes de 50 i 80 quilòmetres només, armat d’una brúixola, sabatilles, barretes i gels vegans. En definitiva, un gran repte que portarà el nom de Noelia i la seua malaltia el més lluny possible per a donar-li visibilitat.

El seu pare de 68 anys, li donarà suport des de Puçol fins a Lisboa, amb qui ha pujat el Aneto. També compta amb persones que li volen acompanyar en algunes etapes. Tots els detalls d’aquest repte els podeu anar descobrint a la pàgina de Facebook creada per a l’ocasió: https://www.facebook.com/reto.paranoelia.5.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia