(EFE) Aprendre a parlar anglés i altres idiomes és fàcil gràcies a una innovadora metodologia d’estimulació auditiva neurosensorial aplicada en els llibres “Tune In“. Aquests exemplars estan ideats per a l’aprenentatge col·lectiu en aules de col·legis, instituts, universitats i empreses, entre altres.

Aquesta nova metodologia és fruit d’un projecte d’investigació dut a terme pel Centre de Llengües de la Universitat Politècnica de València (UPV) i Isora Solutions, que han treballat durant aquests últims tres anys en una nova sèrie de materials didàctics per a aprendre anglés de manera ràpida i fàcil.

En aquest projecte d’investigació han treballat 150 voluntaris i durant la investigació van descobrir que de tots ells, el 85% van millorar la seua comprensió de l’idioma, i el 74% el seu nivell de comprensió i producció amb aquesta metodologia.

Durant la fase d’investigació, els participants van rebre sessions de neuroestimulació auditiva a través del mètode i equipament tecnològic desenvolupat per l’empresa Tomatis Development.

Aquests llibres corresponen als nivells “B1+ to B2” i “A2 to B1” i hi ha un tercer ja en procés del nivell “B2+ to C1”, previst per a tardor de 2019.

Però de moment, “en nivells inicials “A1/A2” s’ha comprovat que l’estalvi del temps d’aprenentatge és de fins a un 50% “, segons destaca la directora del Centre de Llengües de la UPV, Cristina Pérez Guillot.

Els primers materials que han desenvolupat aquestes dues entitats són els llibres “Tune In“, editats per l’editorial de la UPV, i que combinen l’estimulació auditiva amb la formació segons el nivell del Marc Europeu Comú de Referència per a les llengües: aprenentatge, ensenyament, avaluació (MCER o CEFR en anglés).

En aquest sentit, la directora del Centre de Llengües ha destacat el “mètode per a la formació i ensenyament d’idiomes en grups” que suposa l’aplicació dels llibres “Tune In” a les aules.

“Posa al servei dels professors i alumnes tots els avantatges de la neuroestimulació auditiva per a millorar tant la docència, en el primer dels casos, com l’aprenentatge de l’idioma, en el segon”, comenta.

Tant els resultats del projecte, com els nous materials formatius desenvolupats, van ser presentats en el Congrés Anual de l’Associació Americana de Professors d’Español i Portugués (AAPEP), que es va celebrar el mes de juliol passat en Sant Diego (Califòrnia, els Estats Units).

La directora del Centre de Llengües valencià té pensat presentar-los també en el VI Congrés Internacional d’ensenyament bilingüe en centres educatius (*CIEB), que tindrà lloc el mes vinent d’octubre a Granada.

Però els llibres “Tune In” no és l’únic material del qual disposa aquestes entitats, ja que també treballen en “Soundbook”, un nou mètode d’autoaprenentatge orientat a l’ensenyament individual mitjançant diferents plataformes, encara que el seu llançament al mercat està previst per al 2020.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia