Un any més i amb motiu de les festes de la Divina Pastora i del Santíssim Crist de la Protecció, la Colla de Campaners de Bétera realitzarà la ja tradicional jornada de portes obertes a la Torre-Campanar de l’Església Puríssima Concepció els pròxims dissabtes 7 i 14 de setembre de 10.30 a 13.00 hores.

El visitant podrà pujar fins a la sala de les campanes i tindrà l’oportunitat d’observar les campanes de prop i gaudir de les meravelloses vistes que ens ofereix el nostre campanar (Serra Calderona, mar Mediterrani, La Serrania, poble de Bétera). Per a l’ocasió no caldrà reserva prèvia.

El preu serà de 2 € adults i 1 € per a xiquets menors de 12 anys. Els fons recaptats aniran destinats per a la campanya Pro-Restauració de campanes.

Cal recordar que amb la seua tasca per recuperar i mantindre el patrimoni campaner del municipi, la Colla de Campaners de Bétera va iniciar fa temps enrere una campanya “pro restauració” del conjunt sonor situat a la torre campanar de l’església de la Puríssima Concepció. Per a aconseguir aquest objectiu, van realitzar un concert de campanes amb diferents tocs i espectacles pirotècnics, diferents visites guiades al campanar i una rifa. Amb totes aquestes accions la finalitat és recollir fons per poder ajudar al finançament del projecte. Per aquest motiu, aquest 2019 la colla continua amb les citades activitats.

La colla de Campaners de Bétera, treballa des de 2013 realitzant la seua tasca de recuperació i conservació d’aquest patrimoni.

Des de l’agrupació es procedeix als tocs de l’església de la Puríssima, l’Ermita de la Divina Pastora, la capella del Col·legi Nostra Senyora del Carme i l’església dels Desemparats, així com en alguna ocasió el Castell. També s’ha aconseguit la recuperació dels tocs de totes les campanes de La Puríssima. A més, dues vegades a l’any, totes voltegen a l’hora: el 14 d’agost i la processó del Crist. D’altra banda, cal destacar la recent restauració de la campana de l’Ermita de la Divina Pastora o les tres noves campanes de l’església dels Desemparats adquirides en el mes de març de 2017.

La colla també ha confeccionat uns arxius on es documenta gran part de les campanes que hi ha al nostre terme, com la del Campament Militar o les de les distintes masies de la població.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia