La Mancomunitat Camp de Túria, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives, torna aquest mes de setembre amb la seua campanya ‘12 lemes‘. En aquesta ocasió, dedica el lema d’aquest mes a l’oci saludable, encaminat a millorar la nostra qualitat de vida i la dels nostres xiquets i joves. Sota el lema  “La teua diversió no solament cap ací”, la Mancomunitat vol posar l’accent en la importància d’aquest tema i en què hi ha moltíssimes activitats que poden realitzar-se al marge del consum de begudes alcohòliques i drogues.

I és que amb l’arribada de mes de setembre i del començament de la rutina derivada de l’inici del curs escolar i de les obligacions laborals, els joves  i no tan joves veuen reduït dràsticament el seu temps d’oci, és a dir, aquelles hores destinades a realitzar activitats o entreteniments de forma voluntària per a gaudir.

Des de fa uns anys, escoltem la paraula oci estretament vinculada amb l’adjectiu “saludable”, principalment en tot allò relacionat amb la joventut per a allunyar-los de l’oci relacionat amb el consum d’alcohol i d’altres substàncies addictives.

Des de les Administracions Públiques existeix el compromís i l’obligació d’apostar per totes aquelles activitats i actuacions que s’engloben en tots dos termes.

S’entén per oci saludable aquelles activitats que ens aporten beneficis sobre la nostra salut mental, satisfacció personal i estat d’ànim. I és que el que cal tindre molt clar és que no tot el temps d’oci és saludable.

Les propostes varien en funció de les edats dels col·lectius en els quals estiguem pensant. D’aquesta manera, per als xiquets i menors es refereix a activitats en contacte amb la naturalesa, jocs i balls infantils, visites culturals. Per als joves figuren activitats que els ajuden a desenvolupar les seues habilitats socials i de comunicació o el contacte amb la naturalesa, entre altres propostes.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia