La Comunitat Valenciana ha registrat un descens en el nombre d’accidents de trànsit mortals del 52% en els mesos de juliol i agost, amb 14 sinistres. Al seu torn, les víctimes mortals s’han reduït un 47%, amb 16 morts.

Els accidents han baixat dels 29 que va haver-hi en els mesos d’estiu de 2018 als 14 d’aquest estiu, i les víctimes mortals, dels 30 morts l’any passat als 16 aquest estiu, segons ha informat la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana.

A la província de València hi ha hagut 3 víctimes mortals (14 menys que en 2018) i 3 accidents mortals (13 menys que en 2018); a la província de Castelló s’han registrat 2 morts i 2 accidents mortals (4 menys que l’any anterior); i a Alacant, al juliol i agost s’han produït 9 accidents mortals amb 11 víctimes (2 accidents i 5 morts més que en 2018).
Des de l’1 de gener fins al 3 de setembre hi ha hagut 55 víctimes mortals en les carreteres de la Comunitat, 38 menys que en 2018, amb un descens del 41%, que suposa la major reducció que s’ha produït a Espanya en els últims nou mesos.
El descens també s’ha produït en el nombre d’accidents mortals (-41%) i en el de ferits hospitalitzats (-54%).

Per províncies, a València han mort 21 persones (26 menys que en 2018) en 20 accidents mortals (24 menys que en 2018); a Castelló s’han registrat 5 morts i 5 accidents mortals (15 menys que l’any anterior); i a la província d’Alacant s’han produït 27 accidents mortals amb 29 víctimes (3 accidents i 3 morts més que en el mateix període de l’any anterior).

Per al delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, “les xifres de morts mai són bones, però un descens d’un 47% respecte a 2018 evidència que estem en el bon camí”.
“Hem de continuar treballant en aquesta línia per a millorar la seguretat viària fins a reduir a 0 el nombre de víctimes mortals i accidents”, ha manifestat.
Fulgencio ha recordat les dades de sinistralitat de l’estiu de 2018, quan els accidents amb víctimes mortals en les carreteres valencianes es van incrementar un 63% respecte al mateix període de 2017.
La bolcada d’aqueixes dades respon a la intensificació de les campanyes de la DGT, així com a una major conscienciació dels conductors, ha indicat Fulgencio.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia