Hui dijous, s’enceta la IX Volta Ciclista a la Província de València. Concretament, aquest esdeveniment esportiu constarà de quatre etapes que recorreran gran part de la província de València. La seua primera etapa començarà a la ciutat de València i discorrerà i finalitzarà en Riba-roja de Túria, passant per altres muicipis de la comarca del Camp de Túria com Loriguilla o Vilamarxant.

Per aquest motiu, hi haurà controls de trànsit entre les 15.30 i 18.00 hores aproximadament al terme municipal de Riba-roja de Túria. A més a més, l’Avinguda Pacadar quedarà tallada al trànsit fins a les 20.00 hores aproximadament, des de la Guàrdia Civil fins als camps de futbol. Així mateix, els veïns de Residencial REVA tindran passos de la carrera des de Xest cap a la nostra població (aproximadament a les 15.50, 16.42 i 17.33 hores) pel que les CV-383 i CV-374 estaran afectades, sempre de forma intermitent.

Aquesta tindrà una distància de 130 km i un perfil escarpat. El pròxim divendres, 6 de setembre, serà el torn per a Llíria, sent l’eixida i la meta en aquesta localitat. Ací, els ciclistes protagonitzaran una contrarellotge individual en una distància de 22 quilòmetres que es disputarà a Llíria. Aquesta crono, serà el dia abans de l’etapa regna d’aquesta edició, que se celebrarà a la comarca de l’Alt Túria, amb un recorregut invers al de l’any passat, amb eixida en nom dels Olmos i arribada a Benaixeve per un circuit de 125 quilòmetres amb cinc ports de muntanya, un de segona i quatre de tercera categoria.

L’endemà  tindrà lloc l’etapa regna, que es disputarà el dissabte 7 amb un exigent recorregut de 125 quilòmetres, en el qual es pujaran 5 ports de muntanya, un d’ells de segona categoria i la resta de tercera. S’eixirà des de Llaures dels Olmos i la meta estarà situada després d’un explosiu final en l’alt del pantà de Benaixeve.

La carrera es completarà el diumenge 8 amb el tradicional circuit semiurbà a Montcada, amb 121Km.En aquesta última etapa, els ciclistes donaran un total de nou voltes que sumen 122 quilòmetres.

Aquesta prova per a elits i sub23 és una de les últimes oportunitats del calendari nacional per a deixar-se veure per directors d’equips i seleccionadors, i per això comptarà amb equips de tot el territori. En aquesta prova competiran més d’una vintena d’equips de diversos països, amb una àmplia representació nacional. Entre els participants destaca la Selecció Espanyola Júnior, dirigida per Francisco Javier Cerezo, que utilitzarà la carrera valenciana per a preparar el pròxim Mundial, que es disputarà entre el 22 i el 29 de setembre en Yorkshire.

La ronda valenciana forma part del calendari nacional de la Federació Espanyola de Ciclisme, i és una de les últimes oportunitats de la temporada perquè els ciclistes es deixen veure pels directors d’equip i seleccionadors que acudiran a l’esdeveniment. A més del guanyador de la classificació general, es repartiran altres mallots als diferents guanyadors de les classificacions per punts, muntanya, metes volants, categoria sub-23 i millor corredor de la Comunitat Valenciana.

En aquest enllaç es pot consultar tot el rutometre: rutometre de la VIII Volta Ciclista Provincia de València.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia