El curs 2019-2020 arrancarà dilluns que ve, 9 de setembre, en escoles i instituts amb una previsió de 784.797 alumnes i alumnes de 2° cicle d’Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i cicles formatius, un 0,4% més que el curs passat.

La mitjana d’alumnes i alumnes per aula en escoles se situa en 20,6 i en instituts en 24,9. A més, la inversió per estudiant és de 6.351 euros, la qual cosa suposa que la pujada des que governa el Botànic ha sigut de 1.299 euros.

Pel que respecta al tram 0-3 anys, hi ha una previsió de 46.280 alumnes i alumnes escolaritzats, un 3% més que el curs passat. És un augment en 8.000 alumnes des que governa el *Botànic, que en percentatges es trasllada a una pujada del 21% malgrat la descens de la natalitat.

En aquest sentit, el secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional, Miquel Soler, ha indicat que “continuem en ascens en aquest tram i és per les facilitats que donem a les famílies, tant en aules gratuïtes de dos anys com en l’augment de les ajudes del bo infantil per a les escoles infantils privades. En aquest últim punt, a més, hem pujat el rang d’ajuda en el tram de 2-3 anys”.

Així mateix, les places gratuïtes de dos anys se situen aquest curs en 15.102 places en 772 aules d’escoles infantils de la Generalitat, municipals i altres escoles.

D’altra banda, un total de 427.739 alumnes i alumnes participaran aquest curs en ‘Xarxa Llibres‘. Les famílies s’estalvien, aproximadament, uns 300 euros per cada fill i filla en llibres de text i el 83% de les famílies opta per aquest programa.

Els responsables d’Educació han explicat que “el programa ‘Xarxa Llibres‘ està ja completament consolidat i per a aquest curs s’ha fet una reposició important dels bancs de llibres”. Cal recordar que aquest és el quart curs que ja funcionen els bancs de llibres gratuïts a les escoles i els instituts.

Així mateix, un curs més augmenta el nombre de beneficiaris de beques menjador i es té previst que uns 136.000 alumnes i alumnes siguen beneficiaris.

Al seu torn, el curs 2019-2020 disposa de 71.689 docents, que són 1.507 més que el curs passat.
A més, es recuperen tots els tutors generalistes de les escoles i es redueix l’horari lectiu a 19 hores setmanals per a tot el professorat de Secundària.

Així mateix, continua l’aposta d’Educació en la formació del professorat amb 19 centres de formació, un més que el curs passat, i una plantilla de més de 200 formadors. Sense oblidar la formació específica del professorat en llengües amb més de 5.000 places gratuïtes d’anglés en les EOI i les estades formatives a Irlanda i Gran Bretanya, així com els cursos intensius d’immersió en anglés per al professorat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia