Un membre de la Confraria de Santa Bàrbara de Rocafort ha resultat ferit amb cremades en cames i braços en explotar una caixa de coets durant una cercavila, i ja ha rebut l’alta hospitalària.

L’incident va ocórrer diumenge passat a la nit en el trasllat de la imatge de Santa Bàrbara, en explotar la caixa on es guarden els coets que tiren amb pinces els confrares al carrer anterior al lloc on acaba el recorregut, per la qual cosa estava pràcticament buit, segons ha relatat a Efe l’alcalde, Guillermo José Gimeno.

El ferit, que va patir cremades en el 13% del seu cos, en concret en cames i braços, que portava descoberts, va ser atés per l’ambulància desplaçada amb motiu dels actes pirotècnics i posteriorment va participar en el sopar de la confraria, i al matí següent va acudir a l’hospital La Fe de València, on ha estat ingressat dos dies, fins a este dimecres.

Este home, de 42 i 43 anys, havia realitzat el curs de formació corresponent i és una persona experimentada en aquestes qüestions. Gimeno ha destacat que no va haver-hi més ferits i els actes van continuar amb el sopar previst i la cordà.

En explotar el calaix altres quatre membres de la confraria que estaven portant el camina amb la imatge de Santa Bàrbara es van espantar i van soltar la imatge, que en caure a terra es va partir el braç encara que ja ha sigut reparada, segons l’alcalde.

Gimeno ha afegit que aquesta cercavila es porta realitzant des de fa 48 anys i des de fa uns anys són els confrares els qui s’encarreguen d’aquesta festa, que en 2020 comptarà també amb festers clavaris.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia