Amb el començament de les classes arriben les primeres despeses per a equiparar als xiquets amb material escolar, uniforme o roba necessària i llibres (que enguany són un 1,6% més cars). Tot això, sense comptar les despeses d’escolarització, matrícules, quotes, extraescolars, etc.

OCU estima que les primeres despeses de la volta al col·le ronden, de mitjana, els 500 euros per xiquet. Per això, l’Organització ofereix una sèrie de consells per a estalviar en aquestes despeses escolars.

1. Comparar és la clau per a estalviar en la volta al col·le. Les diferències de preus són notables en tots els productes.
2. Abans de res, revisar el que es té i fer una llista amb el que realment es necessita. Nou curs no significa que tot haja de ser nou. Si una motxilla està en bon estat, per què comprar una altra?
3. Aprofitar les ofertes i descomptes. En les setmanes prèvies a la volta al col·le abunden les oportunitats i promocions, encara que convé revisar bé si el descompte millora els preus. S’ha de tindre en compte que a vegades el barat ix car: si només es necessiten 5 quaderns, millor oblidar-se d’aqueixa super oferta de 10…
4. El consum col·laboratiu pot traduir-se un important estalvi en este tipus de productes. En els últims anys han prosperat diferents iniciatives que afavoreixen l’intercanvi de roba, llibres i material escolar, amb plataformes i associacions.
5. Per a les lectures recomanades, l’opció més econòmica és prendre-les prestades de les biblioteques o utilitzar la nova tendència en internet, molt popular en altres països, d’intercanviar llibres a través de plataformes online. També és possible tractar d’intercanviar o recuper00ar (rebaixats o gratis) els llibres usats del curs anterior i que gestionen els mateixos centres o les associacions de pares (AMPA).
6. L’uniforme suposa un important desemborsament, que pot superar els 150 euros, però si no n’hi ha, equipar al xiquet amb el que necessita també és una despesa. Per a no desemborsar-ho tot de colp, hem de procurar escalonar les compres, especialment a la roba i calçat.
7. Per a fugir de les temptacions (que poden eixir cares) hem d’intentar anar a comprar sense els xiquets, que s’encapritxen fàcilment de l’estoig amb el seu personatge favorit o les dessuadores d’última moda.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia