El passat dissabte, 7 de setembre, la Colla de Campaners de Bétera realitzava una jornada de portes obertes a la Torre-Campanar de l’Església Puríssima Concepció amb motiu de la celebració de la ‘Divina Pastora’ (Pastoreta).

El visitant va tindre l’oportunitat de pujar fins a la sala de les campanes i observar les campanes de prop i gaudir de les meravelloses vistes que ens ofereix el nostre campanar (Serra Calderona, mar Mediterrani, La Serrania, poble de Bétera).

El preu de 2 € adults i 1 € per a xiquets menors de 12 anys era per a recaptar fons, destinats per a la campanya Pro-Restauració de campanes.

Amb la seua tasca per recuperar i mantindre el patrimoni campaner del municipi, la Colla de Campaners de Bétera va iniciar fa temps enrere una campanya “pro restauració” del conjunt sonor situat a la torre campanar de l’església de la Puríssima Concepció. Per a aconseguir aquest objectiu, van realitzar un concert de campanes amb diferents tocs i espectacles pirotècnics, diferents visites guiades al campanar i una rifa. Amb totes aquestes accions la finalitat és recollir fons per poder ajudar al finançament del projecte. Per aquest motiu, aquest 2019 la colla continua amb les citades activitats.

Aquesta jornada de Portes Obertes tornarà a repetir-se el pròxim dissabte, 14 de setembre, amb la celebració de les festes del Santíssim Crist de la Protecció, en horari de 10.30 a 13.00 hores.

Part de l’equip de Betera.com també va pujar el passat dissabte, gaudint del toc de les 12.00 hores, mentre la Colla tocava manualment les campanes. A continuació us oferim unes imatges de les vistes des de la Torre Campanar i del toc manual. Aquesta setmana compartirem també un bonic vídeo del moment del citat toc.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia