Les xiquetes i xiquets de Bétera han sigut els protagonistes aquest cap de setmana. Doncs, com cada 7 i 8 de setembre, es va dur a terme la celebració de la Festa de La Divina Pastora, coneguda com ‘La Pastoreta‘.

Al voltant de les 20.15 hores d’aquest dissabte s’iniciava la processó, després de la missa i els tocs pertinents de campana a càrrec de la Colla de Campaners de Bétera. Així, la festivitat arrancava amb el traslladat de la imatge des de l’ermita del Clavari fins a l’església de la Puríssima Concepció.

La festa de la Pastoreta, és una festa molt arrelada a Bétera en què el protagonisme el tenen les xiquetes i xiquets de la localitat, que vestits de “pastoretes i pastorets” i acompanyats pels seus pares, iaios i altres familiars, van davant de la Verge en el seu recorregut.

Com cada any, des de 2009, l’Associació “Amics de Coet” eren els encarregats del trasllat de la imatge, seguits pel retor de l’església de La Puríssima Don Vicent. Així mateix, la Colla de Dolçaina i Tabal ‘Xe que burrà‘ encapçalaven la processó i la banda de música del Centre Artístic Musical de Bétera (CAMB) la tancaven. Al pas de la verge per l’església dels Desemparats, la Colla de Campaners va fer tocar les campanes corresponents i la Falla Gran Via de l’Est va procedir a l’encesa d’unes bengales.

Aquest diumenge, passades les 19.30 hores, la imatge de La Pastoreta eixia de l’Església de La Puríssima, després de missa, cap a l’ermita del Calvari. Una vegada més, els més menuts del municipi desfilaren vestits de pastoretes i pastorets. En arribar a l’altura del Calvari, la Penya Amics del Coet feia un corredor, llançant uns coets amb tenasses mentre passava la Verge. Finalment, es procedia a un castell de focs artificials. D’aquesta manera, finalitzaven els actes d’enguany, en honor a ‘La Pastoreta’.

A continuació, compartim unes imatges de les dues processons:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia