La Falla Gran Via del Sud  comença hui dimecres 11 de setembre una setmana cultural carregada d’activitats per tal de celebrar els 40 anys d’història de la comissió. Un dels plats forts serà la xerrada-debat que s’ha organitzat este divendres 13 a les 19:30 a la Casa de la Cultura de Bétera, a la qual assistiran artistes fallers de primer nivell, com ara Carlos Carsí, Mario Gual, o Xavier Gàmez. A més a més, també hi assistirà el dissenyador Daniel Gomez. 

El debat està titulat «La Falla i els artistes fallers» on s’abordarà un dels temes més sonats en els últims anys dins de la festa fallera: la inviabilitat de l’ofici. Per això estos artistes i dissenyador, que planten a places de secció especial a la ciutat de València, seran encarregats d’exposar les seues idees, valoracions, i possibles solucions.

Des de la comissió, el seu President Vicent Manel Miret recalca que esta xerrada és una clara evidència de com per als seus fallers, el monument faller és la part essencial de la festa, i els preocupa molt la situació que actualment pateixen molts artistes fallers.

Una setmana cultural completa

A més a més cal destacar la resta d’activitats de la setmana cultural: el mateix divendres hi haurà xerrada d’indumentària valenciana i el lliurament de la 1a Edició del Premi Bofilla. Els actes continuaran dissabte amb dansà popular, sopar de gala… entre d’altres.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia