El València CF ha anunciat aquest dimecres la destitució de Marcelino García Toral com a entrenador del club amb el qual acabava d’iniciar la seua tercera temporada.

L’entitat ha assenyalat escaridament que “ha comunicat aquest dimecres a Marcelino García Toral el seu cessament com a entrenador del primer equip”. “El club vol agrair el seu treball i dedicació durant la seua etapa en la nostra entitat i desitjar-li els majors èxits per al futur”, va explicar l’entitat, que no es va pronunciar sobre el seu substitut.

Les discrepàncies del propietari del club, Peter Lim, amb el director general del club, Mateu Alemany, i amb Marcelino que es van conéixer el mes de juliol van obrir una crisi tancada llavors en fals i que s’interpreta com a precedent de la decisió adoptada per la propietat.

A pesar que el València podia haver començat millor la Lliga, la determinació coincideix amb un dels millors moments esportius dels últims anys, ja que la temporada 2018-2019 ha sigut la més brillant de la història recent del club i ha coincidit amb la celebració del centenari de la seua fundació.

Marcelino abandona Mestalla al no comptar amb la confiança de Peter Lim, però després d’haver comptat amb el suport d’Alemany, la plantilla i l’afició valencianista.

Els números reflecteixen la trajectòria de l’entrenador asturià al València, equip al qual ha dirigit 110 partits en el conjunt de totes les competicions, 46 en la primera campanya, 61 en el passada i tres en l’actual.
D’estes 110 trobades, l’equip ha guanyat 55, exactament la meitat, amb vint-i-nou empats i vint-i-sis derrotes en els quals ha marcat 168 punts, poc més de 1,5 per partit, i ha rebut 107, una mica menys d’un per trobada. Al marge de les xifres, Marcelino va aconseguir des del principi conformar un equip a la seua mesura, ja que molt prompte van marxar els futbolistes que no li interessaven, al mateix temps que van ser fitxats varis dels quals pretenia

Imprimir article
Comenta aquesta notícia