Els bombers treballen en el rescat d’una trentena de veïns del barri de Cantereria, a Ontinyent, que s’han vist afectats pel desbordament del riu Clariano a conseqüència del temporal que ha deixat en este municipi prop de 300 litres per metre quadrat en 24 hores. Així ho ha assegurat a EFE l’alcalde del municipi, Jorge Rodríguez, qui ha indicat que fins al moment ja han sigut rescatades una quinzena de persones i ha subratllat que fins al moment no s’han produït danys personals.

Rodríguez ha destacat que encara que ara la situació està “un poquet més tranquil·la” però en sis hores “han caigut com 300 litres per metre quadrat”, dades històriques de tot l’historial de pluges de més de cent anys que té el municipi.

Canterería, segons ha explicat Rodríguez, és un barri on resideix poca gent. “És una zona degradada i hi ha molta casa deshabitada”, ha indicat.

“Calculem que en la zona de Canterería hi ha entorn de 30 persones, de les quals ja s’ha evacuat entorn del 50 per cent i estan els bombers treballant per a traure a la resta”. No obstant això, ha indicat, “se’ls ha demanat que mentre estan a casa, estan bé, que es pugen als pisos més alts i s’esperen perquè mentre no baixa el corrent només es pot accedir des de la part superior però no des de la part que dóna al riu”.

Els bombers han confinat als habitants dels habitatges a les seues cases i els han instat a romandre en les segones plantes dels immobles i, en els casos en què es tem per la resistència de l’estructura, han tret als veïns a través de passarel·les instal·lades a aquest efecte.

Segons l’inspector cap de Bombers que s’encarrega de la situació d’emergència, José Miguel Basset, el barri de Canterería ha resultat “molt afectat” pel desbordament del riu Clariano i l’aigua ha arribat a les primeres plantes.

Es tracta d’un barri de cases baixes en el qual els habitatges no tenen més de dues plantes, segons Basset, que ha indicat que tots els mitjans disponibles han sigut desplaçats a la zona, així com els mitjans de Divalterra
Jorge Rodríguez ha assenyalat que el desbordament del riu sol s’ha produït en este barri del municipi, que “significa pràcticament el tros habitat que hi ha pròxim al riu”.

“És una zona àmplia però viu en ella molt poca gent, entre 30 o 40 persones”, ha indicat l’alcalde, qui ha explicat que hi ha un tram que s’ha pogut evacuar a peu, la qual cosa significa que molta gent havia pogut eixir ja i només s’està actuant en la que ha quedat ressagada.

Entorn de les set del matí s’ha començat l’evacuació, però en aqueixa zona des de les sis a les huit del matí “és quan ha caigut tot” i sumat a les pluges registrades a Bocairent “el riu venia ple”.

Rodríguez ha destacat que fins al moment no s’ha produït cap mal personal i en el cas dels materials, s’avaluaran amb posterioritat, i ha assenyalat que han demanat recursos per a tractar de traure de les cases “sobretot als xiquets i a les persones més majors”.

L’alcalde ha explicat que els bombers estan desallotjant a les persones ajudats per cordes per la part posterior de les cases, que dóna a una espècia de barranc.

Segons ha explicat, les previsions meteorològiques “continuen sent preocupants” i ha assenyalat que mantindran els col·legis tancats fins a una altra ordre i continuaran “atents a veure si dóna una treva el temps”. D’esta forma, ha dit, “si tenim la Canterería buida, que és l’únic punt que pot ser susceptible d’inundació, la resta són danys materials”.

Ontinyent està situat a la Vall d’Albaida, comarca valenciana en la qual la Generalitat ha establit l’emergència situació zero per risc d’inundacions.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia