El temporal de pluges que ha acumulat més de 300 litres per metre quadrat en les últimes 24 hores en punts del sud de la província de València i nord de la d’Alacant ha obligat a establir l’emergència situació zero per risc d’inundacions a la comarca de la Vall d’Albaida.

En esta comarca, un dels municipis més afectats és Ontinyent, on s’ha desbordat el riu Clariano i hi ha hagut que desallotjar als veïns del barri de Canterería.

La ciutat d’Ontinyent ha acumulat 297 litres per metre quadrat en les últimes 24 hores, la major quantitat de pluja registrada en el municipi des que en 1917 es van començar a recollir les dades pluviomètriques.

Els bombers han rescatat a dues persones que havien quedat atrapades a Ontinyent, on treballen onze dotacions del Consorci de València, concretament en el barri de Canterería, després de desbordar-se el riu Clariano.

Bétera

La localitat de Bétera segueix en alerta groga per tempestes, fortes pluges i ràfegues de vent. L’alerta groga s’estén de moment fins demà divendres. Encara que de moment no s’han registrat complicacions en el municipi.

Les classes en els centres escolars continuen amb total normalitat i la Policia Local no ha informat de moment que s’haja hagut de procedir al tall de cap dels camins rurals que habitualment solen inundar-se.

Durant la nit s’han registrat fortes ratxes de vent en el municipi i porta plovent des de primera hora del matí. De moment són ràfegues fortes de pluja que duren uns minuts i paren, la qual cosa està permetent que el clavegueram trague l’aigua, excepte en alguns punts com al passeig de l’Albereda.

De tota manera i per a previndre s’ha demanat als veïns que no estacionen en zones inundables com l’Albereda o en zones pròximes al barranc.

Fuente: Aemet

Imprimir article
Comenta aquesta notícia