La Conselleria d’Educació calcula que uns 536.000 alumnes d’Alacant, València i Castelló estan afectats este divendres per la suspensió de les classes decidida per 132 ajuntaments de les tres províncies davant la previsió de pluges torrencials en una nova jornada de gota freda.

Segons l’últim balanç oficial de la Conselleria, a la província d’Alacant no hi ha activitat acadèmica en 82 municipis amb un total de 270.000 alumnes afectats.

En la de València, 260.000 alumnes de 45 municipis no tenen classe, mentre que en la de Castelló la xifra es redueix a 6.000 estudiants de cinc localitats.

Entre els 132 municipis que van decidir ahir de manera preventiva suspendre les classes es troba Bétera i bona part dels municipis de la comarca de Camp de Túria com Llíria, Riba-roja de Túria, l’Eliana, Benaguasil, Sant Antoni de Benaixeve, Nàquera, Olocau i Serra.

L’alerta roja per pluges torrencials (de 180 litres per metre quadrat en 12 hores i 90 en una hora) continuaran hui a la província d’Alacant i en gran part de la província de València, segons l’Agència Estatal de Meteorologia.

En el litoral sud d’Alacant, l’alerta nivell roig per pluges es mantindrà fins a les 12 hores de hui. A l’interior de la província d’Alacant i el litoral nord d’aquesta província, així com el litoral de la província de València i l’interior sud d’aquesta província, el nivell d’alerta es mantindrà durant tota la jornada.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia