Conselleria ha obert aquest dilluns, 16 de setembre, el termini d’admissió i de matrícula extraordinària per al curs 2019-2020 dels ensenyaments d’idiomes que s’imparteixen a les escoles oficials d’idiomes (EOI) valencianes. Concretament, s’ofereixen un total de 53.542 places i el període s’ha ampliat un dia més a conseqüència de l’episodi de pluges torrencials de la setmana passada.

L’alerta roja meteorològica del passat dijous i divendres a les comarques d’Alacant i València va obligar a cancel·lar les proves extraordinàries de certificació d’idiomes, ja que, en tractar-se d’exàmens unificats, no es podien realitzar si part de les EOI estaven tancades, i molts ajuntaments van decretar la suspensió de les classes.

Les proves ajornades han tingut lloc aquest dilluns i es prolongaran fins demà dimarts en el mateix horari. En total són uns 1.350 els aspirants que realitzaran els exàmens per l’endarreriment de les proves a causa de les intenses pluges, uns 700 per la cancel·lació de les proves del dijous, i 650 per les del divendres. Les proves de certificació que no es van poder realitzar a causa de la situació sobrevinguda del temporal són d’Español per a estrangers, Alemany, Italià, Portugués, Rus i Xinés.

L’admissió extraordinària ha començat aquest matí amb l’obertura de l’assistent telemàtic per al segon període de matrícula de tot l’alumnat, que estarà en funcionament fins a les 23.59 hores del divendres 20 de setembre, un dia més del que es preveu inicialment.

Les vacants per a aquest segon període d’admissió s’han publicat aquest dilluns i en total s’ofereixen 53.542 places: 18.578 en les 9 EOI de les comarques d’Alacant, 8.429 en les 3 EOI de les comarques de Castelló, i 26.535 places en les 12  de les comarques de València.

Cal recordar que aquest curs, Educació ha simplificat el procés d’admissió en les EOI, perquè l’alumnat es puga inscriure telemàticament d’una manera molt més senzilla amb una nova plataforma a través de la web: consultar ací.

Els usuaris poden triar en una mateixa sol·licitud els cursos de diferents idiomes a les escoles oficials que vulguen. Abans calia fer una sol·licitud per a cada idioma que es volguera cursar i només es podia triar una escola oficial d’idiomes. Ara, en una única sol·licitud es triaran els idiomes, les escoles oficials i els horaris que millor s’adapten a les necessitats de cada alumne.

Els resultats de la prova extraordinària de certificació es publicaran el dijous 19 de setembre, i els de la prova de nivell, abans d’aqueix dia. El dimecres 25 de setembre es publicaran els resultats de l’adjudicació de vacants oferides en aquest període extraordinari d’admissió per a l’alumnat.

Els candidats i candidates que hagen obtingut plaça en aquest període extraordinari de setembre hauran de formalitzar la matrícula des del mateix 25 de setembre fins al divendres 4 d’octubre, tots dos inclosos. Perquè el procés de matriculació siga efectiu, ha d’entregar-se la documentació requerida a l’escola oficial d’idiomes corresponent.

Cal tindre en compte que el dimarts 1 d’octubre comencen les classes en les EOI. Els alumnes adjudicats el dia 25 de setembre que, quan s’inicie el curs, encara no hagen pogut formalitzar la matrícula en la secretaria del seu centre, podran assistir a classes des del primer dia presentant al professorat el justificant d’haver sigut admesos, que serà vàlid fins al dia 4 d’octubre.

Aquest període d’admissió extraordinari està reservat per a l’alumnat de les EOI que va suspendre l’examen de certificació en la convocatòria ordinària de juny, així com per als aspirants que hagen requerit la prova de nivell, i, en definitiva, per a totes aquelles persones que no van poder inscriure’s en el període ordinari.

L’oferta global conjunta de formació en idiomes que posen a l’abast de la població aquest curs 2019-2020 les EOI del territori valencià sumen 98.800 places. En els processos d’admissió de juny i setembre s’han oferit 79.050 vacants. 27.960 corresponen a les EOI de les comarques d’Alacant, 11.370 a les de Castelló i 39.720 a les de València. En el procediment ordinari de matrícula que va concloure al juliol ja van formalitzar la matrícula en les EOI un total de 25.168 persones.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia