Aquest diumenge, 15 de setembre, la imatge del Santíssim Crist de la Protecció va tornar a l’ermita de Bétera. D’aquesta manera finalitzava la celebració en honor al Crist, després dels actes del Tridu a l’església de la Puríssima. Habitualment, els actes del Santíssim Crist comencen amb una missa a l’ermita del calvari i la posterior baixada de la imatge a la citada església de La Puríssima, però enguany aquesta baixada va haver de ser suspesa a causa de les previsions de pluja del temporal DANA. En aquest sentit, sols va celebrar-se la missa de l’església i la imatge va ser traslladada en un transport mòbil. A més a més, els tocs i volteig de les campanes de la vesprada, a càrrec de la Colla de Campaners també van ser anul·lats.

No obstant això, la resta dels actes es van celebrar i dissabte va tindre lloc una Jornada de Portes Obertes a la Torre Campanar de l’església de La Puríssima i diumenge arribava el moment de la tradicional processó de pujada. En aquesta processó va participar un bon nombre de veïnes i veïns, encapçalant la marxa amb els seus ciris. La imatge del Crist anava darrere dels fidels, sent portant per diversos voluntaris. Entre aquests voluntaris es trobaven membres d’altres entitats i colles com la de Vol Lliure, Fogoners i Amics del Coet.

Després de recórrer diversos carrers de la localitat, el Santíssim Crist de la Protecció entrava per la porta lateral principal fins a arribar a l’Ermita. A les portes d’aquest tempre sagrat, es llançaven uns coets amb tenalles com a punt final a la processó. La jornada també va comptar amb els voltejos de campana corresponents.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia