El 18 de setembre de 2019 serà una data especial que mai oblidarà la família Camarillas-Romero, natural de Bétera. Quino Camarillas i Amparo Romero són pares de Noelia, una xiqueta que té la Síndrome de Sanfilippo (també coneguda com l’Alzheimer Infantil). Es tracta d’una malaltia de les catalogades com a rara.

Hui Noelia compleix 18 anys i ho fa d’una manera molt destacada. Doncs, tot i que no és l’únic esdeveniment solidari que s’ha realitzat per a ajudar-la, aquest dimecres s’ha iniciat una marató solidària des de Puçol fins a Lisboa. Encara no eren les 08.00 hores, Noelia i els seus pares estaven a Puçol per a mostrar el seu suport a la iniciativa que un jove de Bétera ha dut a terme en el seu nom.

Així, José Ramón Romero i Campos, iniciava la seua marxava en la plaça Rosa dels Vents, a la platja de Puçol. Per a l’ocasió s’ha instal·lat un comité de suport, fins i tot una urna per a recollir ajudes econòmiques.

En el seu desafiament compta amb la col·laboració de diversos patrocinadors, inclosa una empresa farmacèutica que ha començat a estudiar a fons la síndrome, també amb l’ajuda de familiars, amics i el poble de Puçol. I és que, a banda de Noelia i els seus familiars, algunes veïnes i veïns s’han acostat fins al lloc per a acompanyar-lo en el primer trajecte dels seus 1.600 quilòmetres, és a dir, en els primers 3 quilòmetres.

José Ramón ha eixit de la platja, caminant, acompanyat per veïns pel corriol Mangraners, fins al nucli urbà de la població. Allí, en la plaça enfront de l’Ajuntament, hi ha sigut el comiat i l’inici real del desafiament en solitari d’aquest jove durant 30 dies.

Després d’estudiar la GR-10 i descobrir que es tracta d’una antiga ruta de transhumància, José Ramón recorrerà aquest tram Sota el nom de “1.600 quilòmetres per Noelia“, finalitzant, si tot ix segons allò previst, el pròxim 18 d’octubre a Lisboa.

Des de Puçol fins a Lisboa hi ha 1.600 quilòmetres amb 30.000 metres de desnivell positiu acumulat. La mitjana és de 56 quilòmetres diaris, segons indica José Ramón. Aquest apassionat de la muntanya ha dissenyat el repte al cap, el qual consisteix a anar des del Mediterrani fins a l’Atlàntic corrent per la muntanya, en 30 dies.

José Ramón completarà etapes de 50 i 80 quilòmetres només, armat d’una brúixola, sabatilles, barretes i gels vegans. En definitiva, un gran repte que portarà el nom de Noelia i la seua malaltia el més lluny possible per a donar-li visibilitat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia