El bes entre dos falleres, que va ser portada d’una revista gai i va revolucionar les xarxes socials en 2014, serà finalment una falla de l’artista faller Raúl Martínez “Chuky” per a una comissió de Torrent, units pel seu compromís social i la reivindicació d’una inclusió real en les Falles.

Una fallera major que sobrepassa els 30 anys, un home que és “faller major” o un president amb síndrome de Down o alguna discapacitat són algunes de les figures que exposarà este monument faller reivindicatiu, titulat “T’ho veus?” i la rematada del qual, de nou metres d’alt, seran les dos falleres besant-se.

La comissió fallera Cronista Vicent Beguer i Esteve competirà enguany en la secció Especial de les Falles de Torrent amb este monument, que doblega el seu pressupost habitual fins a arribar als 20.000 euros.

“Chuky”, amb una trajectòria lligada a projectes fallers de calat social, explica que va quedar “impactat” quan fa cinc anys va veure en la portada de la revista EGF and City el bes d’amor lèsbic de les dues dones vestides amb els vestits de fallera per “valenta” i “bonica” que era.

“Va tindre molta de revolada, va saltar a les xarxes socials i als mitjans i es va debatre en el món faller”, recorda l’artista, que confessa que es va quedar “amb la idea al cap” que era una imatge “que seria interessant plasmar en volum”.

Relata que la citada falla de Torrent té com a lema els projectes socials, amb una dinàmica de suport i treball a una causa. “En 2020 és el seu 25 aniversari i em van proposar que fera un projecte que els representara com a comissió, i em vaig llançar a proposar esta idea que portava anys en ment”, assegura.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia