“Plàstic Zero” torna el pròxim cap de setmana la càrrega després d’una merescuda aturada durant els mesos d’estiu. Dissabte que ve, 21 de setembre, a les 9.00 del matí el col·lectiu tornarà a quedar baix el pont de l’Albereda per a recollir brutícia, en la seua majoria plàstics, que inunden el barranc del Carraixet al seu pas per Bétera.

Tal com ens han informat, el dissabte tornen no solament a recollir plàstics, sinó a realitzar una campanya de conscienciació a través de la pegada de cartells. L’objectiu és que cada convocatòria s’unisquen més veïns per a impedir que el plàstic arribe al mar.

Demanem la col·laboració del poble, per recollir i conscienciar a la nostra gent en què el plàstic l’hem de controlar amb totes les nostres forces. Tenim els barrancs, els camps i el poble amb plàstic descontrolat i és faena de tots aconseguir controlar-lo”, ens expliquen.

Les fortes riades que hi ha hagut aquests últims dies, han demostrat quan de bruts estan els barrancs. Si les canyes són perilloses perquè poden taponar-nos els ponts, se’ls suma els plàstics que arriben al mar, canyes que són biodegradables, els plàstics no ho són, no desapareixen, els plàstics que consumim i llancem contaminen i destrueixen l’ecosistema marí, els peixos i les plantes de la mar no poden absorbir tanta brutícia. A la fi acabem menjant-nos-la i posant-nos malalts.

Per a participar has de dur una bossa de fem i uns guants per protegir les mans, una vegada els voluntaris tinguen les bosses plenes, les portaran al contenidor de plàstic més proper, a més es penjaran cartells per a conscienciar als veïns.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia