La segona edició del Dia Mundial de la Paella (World Paella Day) arriba aquest divendres 20 de setembre amb diferents celebracions. Es tracta d’un esdeveniment la repercussió mediàtica del qual va ser quantificada l’any passat en 5 milions d’euros.

Part de la cultura de la paella passa per una bona selecció dels ingredients, de la matèria prima, per comptar amb producte local de primera qualitat. A alguns d’aquests ingredients favorits segons el gust de cada comensal o cuiner, cal afegir uns altres que no poden faltar, com el comboi, els amics , la paciència, la família o el mestre paeller.

En aquesta segona edició tindran lloc accions internacionals amb la paella com a protagonista, dirigits a influencers i mitjans de comunicació: Londres, Milà, Rotterdam, París, Moscou, Nova York, Tòquio, Zuric, Quito o Guangzhou, ciutat xinesa germanada amb València. A Londres, a més, hi haurà una masterclass dirigida per Quique Dacosta.

Pel que respecta a la ciutat de València, aquest divendres, Dia Mundial de la Paella, hi haurà degustacions gratuïtes de les paelles que es cuinen en la plaça de l’Ajuntament, es llegirà un manifest i es presentarà, en el teatre Rialto, el llibre “El concili de l’arròs. Ser o no ser de la paella“.

Quant a projecció nacional de la celebració, entre altres iniciatives se servirà paella entre els passatgers de classe preferent dels OCELLS València-Madrid i Madrid–València. Aquest plat també s’oferirà en el menú del congrés dels Diputats.

Tota l’agenda del dia es pot consultar en el següent enllaç: Agenda 2ª edició World Paella Day.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia