Bioparc València celebra este dissabte el Dia Mundial del Rinoceront per a donar a conéixer la situació crítica en la qual es troba esta espècie en el seu hàbitat natural, amb una programació dedicada a conscienciar als visitants més joves del parc.

El seu principal perill és la caça furtiva per a satisfer la demanda de les seues banyes en el mercat negre, a causa de les suposades propietats que se li atribueixen, i l’altre gran problema és la fragmentació del seu hàbitat, produïda per l’home que ha anat envaint el seu espai i obligat els rinoceronts a viure en poblacions aïllades entre si, la qual cosa dificulta la seua reproducció.

De les cinc espècies diferents de rinoceronts (dues africanes, el rinoceront blanc i el negre, i tres asiàtiques, el rinoceront de Sumatra, el de Java i l’indi), quatre estan amenaçades i tres en risc crític, ha indicat Bioparc.

Bioparc València conscienciarà als visitants de la necessitat de conservar el medi ambient ja que els esforços de conservació són “imprescindibles” perquè les poblacions de rinoceronts es recuperen.

Per a això, este dissabte ofereix una activitat dirigida als xiquets, una manualitat, i cartells amb informació destacada de la biologia dels rinoceronts, del seu estat d’amenaça i població actual, dels seus principals perills i de les accions que s’estan duent a terme per a protegir-los.

L’organització Save The Rhino, amb la qual col·labora la Fundació *Bioparc en el projecte “Rhino Dog Squad”, ha organitzat una “can-rrera” per al diumenge 29 de setembre que dedicarà els beneficis obtinguts a detectar i perseguir als caçadors furtius.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia