La Generalitat Valenciana facilitarà aquest diumenge, 22 de setembre, el servei gratuït de transport públic en Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló.

D’aquesta manera, ha volgut celebrar el Dia Europeu sense Cotxe i la Setmana de la Mobilitat.

Aquesta mesura, impulsada per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, té com a objectiu promoure l’ús del transport públic i afavorir hàbits de mobilitat més sostenibles en el conjunt de la societat.

El servei de transport gratuït s’ofereix en les tres explotacions de València, Alacant i Castelló, en els serveis que gestiona la Generalitat, des de primera hora del matí i fins a la finalització del servei.

Juntament amb aquesta iniciativa, al llarg de la Setmana de la Mobilitat, la Generalitat ha estat duent a terme diferents actes, així com jornades per a tractar i difondre diferents aspectes relacionats amb la mobilitat sostenible.

Al seu torn, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, ha tornat a posar en marxa per quart any consecutiu la iniciativa ‘Hui descansa el cotxe‘, entre els dies 16 i 22 de setembre, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat.

El lema triat enguany és ‘Mou-t’ i canvia‘ i la finalitat ha sigut que estudiants de la Comunitat abordaren la necessitat d’impulsar propostes per a canviar els seus hàbits cap a una mobilitat més sostenible i s’impliquen a traslladar un missatge reivindicatiu.

Aquesta proposta ha comptat amb uns premis dirigits a alumnat de 14 anys o més, matriculat en el curs escolar 2019-2020 en centres docents de la Comunitat Valenciana de Secundària, Batxillerat i Formació Professional.

Activitats
D’altra banda, la Plaça de l’Ajuntament de València acollirà aquest dissabte la celebració de el Dia Sense Cotxe amb diverses activitats, entre les quals s’inclou un tribut a Queen.Amb aquest concert, que s’iniciara a les 12.00 hores, i un espectacle acrobàtic es donarà benvinguda als qui participen en les diferents marxes ciclistes (un total de sis) que, procedents de diferents barris de la ciutat, confluiran davant l’Ajuntament.

El concert i tot l’esdeveniment que girarà entorn d’ell —en un joc de paraules amb el títol del cèlebre àlbum de Queen— porta per títol ‘By Bike At The Opera’ i encara que qualsevol pot presenciar-ho de manera lliure i gratuïta acudint a la plaça de l’Ajuntament, la festa serà completa si participen en qualsevol de les sis marxes amb bici que partiran des de diferents punts de València cap a l’Ajuntament per a assistir a aquest.

Aquestes marxes amb bici, que eixiran al mateix temps des de diferents punts de la ciutat i que seran guiades i conduïdes per monitors, estan obertes a la participació de persones de totes les edats. I totes aquelles que participen des dels punts de partida, on recolliran un pla, rebran en finalitzar el recorregut i prèvia presentació d’aqueix mateix pla, l’obsequi d’una bossa de roba commemorativa amb el lema “A València la meua bici compta”.

Les rutes discorreran majoritàriament per calçada i disposaran  de monitors i monitores especialitzades que guiaran el recorregut, a més del suport de la Policia Local. Els punts d’eixida de les rutes, a les 10 hores, seran les següents:.

Ruta 1 Poblats Marítims / Algirós

10.00 h. Plaça del Rosari (Cabanyal)

10.00 h. Campus Tarongers (Facultat de Magisteri-Ciències Socials). Av. dels Tarongers

10.35 h. Punt intermedi. Mercat Algirós. Plaça Sant Felip Neri.

Ruta 2 Benimaclet / Rascanya / La Saïdia

10.00 h. Plaça de Benimaclet

10.35 h. Parc Orriols junt estadi Llevant

10.40 h. Plaça Salvador Allende

10.45 h. Parc Marxalenes, entrada C. Sant Pancraci

Ruta 3 Campanar / Benicalap

10.00 h. Parc de Benicalap entrada Av. Burjassot

10.40 h. Plaça de l’església de Campanar.

Ruta 4 L’Olivereta / Patraix / Jesús

10.00 h. IES Misericòrdia. C. Casa de la Misericòrdia, 34

10.35 h. Plaça Patraix

Ruta 5 Quatre Carreres / L’Eixample

10.00 h. Centre de Salut Sant Marcel.lí, C. Salvador Perles

10.35 h. Parc Central. Entrada Carrer Filipines

Ruta 6 Poblats Marítims / Camins al Grau / Quatre Carreres

10.00 h. Punt d’eixida. Estació Tramvia Natzaret. Carrer Fontilles

10.35 h. Pavelló Font de Sant Lluís.

A més del concert (que tindrà una duració aproximada de dues hores i repassarà temes de tota la trajectòria de Queen) i de les activitats i estands de la fira de la Mobilitat, tots els assistents a la plaça podran també gaudir el matí de l’espectacle d’Acrobàcies artístiques amb bicicleta, ‘Artistic Cycling Freestyle’, a càrrec de l’acrobata Llija Schaepe, a les 11.00 hores. A la vesprada, enfront del Centre Cultural del Carmen, Schaepe  realitzarà dues passades més coincidint amb la festa de clausura de Festival Internacional de Cinema Ciclista Rueda València.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia