La cridada del 20-S Emergència Feminista va concentrar la nit del divendres a casa Nebot a centenars de persones, en la seua majoria dones, que van eixir al carrer per a dir alt i clar que les “dones no apareixen mortes, sinó que les assassinen” víctimes de la violència masclista. La crida a la participació s’havia realitzat per part de les associacions feministes de la localitat Procasa de la Dóna, Tyrius i Progressistes de la Vila de Bétera, juntament amb la Regidoria de la Dona, unint-se així a una protesta nacional sota el lema “Alerta feminista”.

Enfront de la façana de Casa Nebot, il·luminada per a l’ocasió amb llums morades, van anar acudint nombrosos veïns i veïnes de totes les edats amb fanalets, llanternes, llums de mòbils, ciris… Allí les representants de les entitats van llegir un manifest en el qual van deixar patent a través de xifres, que és necessari declarar l’emergència feminista ja que només este “estiu negre” han mort assassinades més de 40 dones en tota Espanya, “ha imperat la barbàrie, assassinats, violacions, assetjament, pederàstia, “manadas”. Este estiu la violència de gènere ens ha deixat les pitjors dades en més d’una dècada. Tenim unes lleis pioneres en igualtat i en defensa de la dona, les xifres demostren que estan fallant. En el mes de juliol passat, cada dos dies, una dona va ser assassinada”, van manifestar.

“Això és una emergència. És un crit contra la violència, contra la injustícia, un crit contra la barbàrie, un crit a la llibertat, a la igualtat, un crit al sentit comú. Cridem, perquè ja no ens queden minuts de silenci”, van assenyalar des de les agrupacions organitzadores de l’acte.

Després la comitiva va cobrir de morat els carrers de Bétera, en silenci, per a unir-se així a la “Nit Violeta” que es va celebrar en més de 300 ciutats i municipis de tota Espanya.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia