A finals de la setmana passada la Penya taurina de Bétera llançava per les xarxes socials un missatge en el qual confirmava que els “bous al carrer” tornarien a celebrar-se en l’Albereda de Bétera: “Ja podem fer-ho públic… L’any que ve amb les dates de sempre i en el nostre recinte tan particular de l’Albereda, tornarem a organitzar els festejos de bous al carrer, vetats durant estos dos anys passats. Volem agrair a la corporació actual per recuperar alguna cosa tan nostre, que forma part de la nostra cultura i tradicions”.

El missatge es feia públic després d’una reunió mantinguda dijous passat per l’associació taurina amb el regidor de Festes, “efectivament abans de l’estiu vam quedar a reunir-nos i així ho hem fet amb l’objectiu de donar continuïtat a esta festa i tradició. La nostra predisposició és no posar cap inconvenient al fet que els bous puguen tornar a celebrar-se en l’Albereda, els autoritzarem encara que això sí, sempre intentant buscar un consens amb els veïns de la zona”, explica Manuel Pérez (PP).

El regidor de Festes afirma que encara no és oficial ja que, perquè així siga, serà necessari que la penya entregue tota la documentació necessària i esta siga revisada i aprovada, però declara que la seua intenció no és “prohibir que se celebren sinó mediar entre els organitzadors i els veïns per a millorar la festa i d’esta manera, intentar arribar a un acord”.

El responsable de Festes assumeix que és un tema polèmic en el qual sempre hi haurà gent a favor i en contra “igual que passa amb els coets”, però el seu objectiu és intentar arribar a un acord per a modificar i eliminar tots aquells aspectes molestos com ja va fer l’anterior regidor del PP, “es va eliminar la carcassa de les 3 del matí o es va reduir les hores en les quals la música podia estar encesa”, explica.

Manuel Pérez considera que en l’Albereda s’autoritzen tot tipus de celebracions a totes les entitats del poble que ho sol·liciten, per la qual cosa “el mateix dret té també la penya taurina a ser autoritzada a celebrar els “bous al carrer” en este espai singular que dota d’espectacle i envergadura als festejos que se celebren a Bétera”.

El regidor popular considera que el govern anterior (Compromís, PSPV i Asamblea Bétera) no van solucionar el problema sinó que “van prendre una decisió dràstica escudant-se en els veïns, la qual cosa ha enquistat el problema” i afig que “les decisions polítiques cal treballar-les i meditar-les, no traslladar-les als veïns i confrontar-los”.

Decisió presa pel PP 

Tal com ha confirmat a este periòdic Manuel Pérez (PP) la decisió presa pel PP, encara no ha sigut traslladada a l’equip de govern, és a dir, encara no ha sigut tractada amb els partits que formen part de la coalició de govern Mas Camarena – CUBE i Ciutadans, “l’equip de govern no s’ha assegut a parlar d’això perquè no ha donat temps encara. En estos moments hi ha temes que ens preocupen més com el tema de l’aigua, la quota de l’EMSHI, temes que després dels 100 dies, han de començar a tindre una solució. El tema dels bous és secundari, ja que de moment només ha sigut una presa de contacte i encara no s’ha presentat cap petició oficial”.

La portaveu de Ciutadans, Eva Martínez, ha confirmat a este diari que “la decisió d’autorització no s’ha tractat encara ni consensuat amb els altres grups polítics que formen part de l’equip de govern”, i recorda que la seua prioritat com a regidora d’Urbanisme “és començar el procés per a poder realitzar les obres de remodelació de l’Albereda i ja estem treballant en això perquè és un dels principals punts del nostre programa electoral”. La regidor de Ciutadans afirma que “no està en contra dels bous, però que serà qüestió de temps que es remodele l’Albereda i els bous hagen de buscar una altra ubicació”.

Per la seua part el Portaveu de Mas Camarena – Torre en Conill, Carlos Abad, ha trasllat a betera.com que “el seu grup encara no ha tingut temps de debatre’l” pel que en estos moments encara no tenen una posició clara sobre el tema i que la tindran quan al partit es reunisca final de setmana.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia