La confiança en la Marca Espanya i la imatge que aporta a l’estranger ha augmentat en 2019 respecte a l’any passat i se situa en un nivell satisfactori i excel·lent, i la valenciana és de les comunitats que obté millor imatge en l’exterior.

Segons la sisena edició de l’Índex de Confiança en la Marca Espanya, que presenta aquest dimecres la consellera delegada de l’ICEX, María Peña, l’indicador que mesura la imatge del nostre país en l’exterior ha crescut fins als 65,8 punts enfront dels 54 de l’any passat.

Andalusia, Comunitat Valenciana i Murcia són les que obtenen millor imatge en l’exterior, en superar la barrera dels 70 punts, mentre que Catalunya i País Basc són les autonomies que presenten pitjor imatge amb entre 50 i 60 punts en l’índex, al mateix temps que els empresaris catalans veuen millorable l’índex de recomanació de la Marca Espanya en l’exterior.

Sis de cada deu empresaris enquestats està d’acord o molt d’acord en què vincular el seu producte a la marca Espanya ofereix seguretat en l’exterior i ajuda a vendre millor, mentre que el 35% opina que l’origen espanyol és una garantia d’èxit.

Els empresaris andalusos, de La Rioja, murcians i castellà manxecs són els més lleials a la marca Espanya (90 punts sobre 100), mentre que els catalans són el que menys (60 punts), seguits dels gallecs i bascos (74 punts en tots dos casos)

Imprimir article
Comenta aquesta notícia