Ahir este periòdic publicava les declaracions del regidor de Festes, Manuel Pérez (PP), confirmant la predisposició de l’àrea de Festes al fet que permetre que els festejos dels “bous al carrer” organitzats per la Penya Turina de Bétera puguen tornar a celebrar-se en el recinte de l’Albereda, tal com es feia fins que l’anterior equip de govern (Compromís, PSOE i Assemblea Bétera Ciutadana) decidira traure’ls del nucli urbà davant les queixes dels veïns de la zona.

Hui betera.com ha volgut preguntar als partits de l’oposició sobre la seua postura, que segur que es transformarà en debat en el pròxim ple ordinari que previsiblement es convocarà per al pròxim 7 d’octubre.

El grup Compromís es reafirma en la postura mantinguda en els últims anys, “la posició de Compromís per Bétera continua sent la mateixa que en la legislatura passada: respectar el descans dels veïnes i les veïnes, descongestionar l’Albereda i buscar espais alternatius d’oci perquè l’impacte negatiu en la població siga el menor possible”.

Per la seua part el regidor de Vox, Fidel Valcarce, ha mostrat la seua satisfacció per esta decisió, “la nostra posició és totalment favorable al fet que els bous tornen a l’Albereda ja que era un dels punts que portàvem en el nostre programa electoral i per tant el nostre vot serà afirmatiu si este tema es porta al ple”.

L’edil de Vox afirma que els arguments que va esgrimir el govern de Compromís per a traure els festejos de l’Albereda, “no se sostenen, ja que el descans dels veïns també podria aplicar-se a moltes altres festes com la coetà o les falles”, explica.

“Volem potenciar les festes, les tradicions i les manifestacions culturals de la Comunitat Valenciana així com la identitat del nostre poble, Bétera. Estem contents amb que es recupere una de les nostres tradicions”, ha conclòs Valcarce en declaracions a este periòdic.

Per part del PSPV-PSOE estem a l’espera de conéixer la seua postura. Fa uns minuts el seu portaveu, Mª José Ballesteros, ens ha comunicat que “en breu se’ns traslladarà la postura del partit sobre el tema”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia