EFE. La Guàrdia Civil ha detingut a quatre persones que aquest matí han intentat detindre l’enderrocament de Forn de la Barraca, una alqueria situada enmig de l’horta del terme d’Alboraia, la demolició del qual està contemplada en l’ampliació de l’autovia V-21 d’accés nord a la ciutat de València.

Fonts policials han informat que dues dels detinguts s’havien enfilat a la teulada de l’immoble per a impedir que la maquinària realitzara l’enderrocament, que finalment ha començat després que els agents de la Guàrdia Civil desallotjaren a una desena d’activistes que estaven acampats des d’anit per a impedir l’acció de la piqueta.

Els altres dos detinguts són una persona que es trobava a l’interior de l’immoble i una altra persona que va propinar una puntada a un dels agents i a la qual se li imputa un delicte d’agressió a l’autoritat.

Grups ciutadans de defensa de l’horta i ecologistes han realitzat mobilitzacions i concentracions en les últimes setmanes per considerar que l’ampliació de la V-21 és innecessària i suposa la desaparició de milers de metres quadrats de l’horta valenciana.

Els agents de la Guàrdia Civil s’han personat al voltant de les 6.30 hores d’este divendres en Forn de la Barraca i poc després han desallotjat a una desena de concentrats, excepte a dues persones que es van pujar a la teulada de l’alqueria.

Unes hores després, guàrdies amb equip de muntanyisme han pujat a la teulada de l’alqueria i han reduït als dos activistes, que han sigut detinguts amb una altra persona que s’havia refugiat a l’interior de la casa i una quarta persona per agressió a un dels agents que han intervingut en el dispositiu policial.

Després del desallotjament i les detencions han entrat en la zona la maquinària i han començat els preparatius per a procedir a l’enderrocament, han informat fonts policials.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia